MDG mener regjeringen Støre taler med to tunger.

Partiet mener statsministeren svarer på «Hans» med å forlenge den fossile alderen.

MDG-nestleder Ingrid Liland legger ingenting imellom.

– Statsministeren kjenner godt til årsakene til klimaendringene. Da ville jeg forventet at Støres svar på ekstremværet var å fortelle hvordan man skal kutte nok utslipp og forhindre denne type utrygge situasjoner – ikke forlenge fossilalderen, sier hun til Nettavisen og legger til:

– I stedet reiser han til Hammerfest og lanserer et tiltak som forlenger den fossile alderen i Norge. Elektrifisering av Melkøya er et tiltak som vil gjøre at man produserer fossil energi lenger. Det er absolutt ikke noe klimatiltak.

Støre bekrefter elektrifisering av Melkøya

Liland i MDG mener oljenæringen selv får stå får utgiftene til å redusere utslipp.

– Vi trenger strømmen til å kutte utslipp for næringsliv og fastlandsindustri. Vi har enorme utslipp på land som regjeringen ikke har en plan for å kutte. Det er der må vi bruke strømmen, sier Liland og legger til:

– Det å forlenge levetiden på Melkøya er ikke et klimatiltak. Oljenæringen må selv kutte sine utslipp, man kan ikke bruke strømmen som fastlandsnæringene trenger.

Statssekretær Andreas Bjelland Eriksen (Ap) i olje- og energidepartementet forstår ikke kritikken fra MDG.

– Vi når ikke norske klimamål uten dette vedtaket. At MDG er mot er sånn sett ganske oppsiktsvekkende, for dette er altså det største enkelttiltaket for å redusere klimagassutslipp som noensinne er vedtatt av en norsk regjering, sier han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.