– Flere av utspillene fra samfunnsdebattanter i «håndhilse-saken» reproduserer islamofobe forestillinger og ren rasisme, mener lederen for Minorg, Qasim Ali.
«Da jeg først så videoen av Oslo-rektoren som responderte på tre barns respektfulle forsøk på å «hjertehilse» med utskjelling, ble jeg sjokkert. Jeg trodde knapt noen ville forsvare rektoren, men tok feil», skriver Ali i en kronikk i Vårt Land.
Han er også sjokkert over at folk som Sylo Taraku, Jan Bøhler, Mahmoud Farahmand, Mani Hussaini og Robert Flataas har fått «prominent spalteplass til å fremstille guttene som kvinnefiendtlige, respektløse, ekstreme eller intolerante».
«Flere av de som har uttalt seg i sakens anledning har eller har hatt tilknytning til den statsstøttede organisasjonen LIM – Likestilling, integrering, mangfold. Disse har i en årrekke problemdefinert muslimer som ikke passivt tilpasser seg en bestemt sekulær-liberal agenda som ekstreme, hatefulle, reaksjonære og islamister. Som ledd i skremselspropagandaen trekkes gjerne koblinger til salafisme og det muslimske brorskap», skriver Ali og trekker frem daværende generalsekretær i LIM og nåværende Frp-rådgiver Dana Manouchehri og Lily Bandehy som to av de verste.
Eksperter: Oslo-rektoren begikk en nedlatende maktdemonstrasjon
«Enhver med kunnskap om nyrasisme, vet imidlertid at utsagnet «du bor i Norge» blir brukt som en hundefløyte når en skal nedvurdere andres tilknytning til Norge og opphøye sin egen. Den klassiske biologiske rasismen er ikke lenger stueren. I stedet prater man om trusler mot «vår» kultur og «våre» verdier fra «de andre», fortsetter Ali.
Han mener Ola Svenneby, lederen av Unge Høyre, «skårer billige og ytterliggående politiske poeng» ved å komme med «høyrenasjonalistisk skremsel om en venstreside som står i ledtog med muslimer, samt ideen om at konservative muslimer ikke respekterer kvinnelige autoriteter».
«Når innvandringsmotstandere bruker ordet integrering, mener de i realiteten ofte assimilering», avslutter Qasim Ali.