G20s energiministre, som er samlet i India, har ikke klart å bli enige om en plan for å redusere bruken av fossilt drivstoff.
Dette melder NTB-AFP-AP.
Mangelen på enighet skyldes motstand fra flere energiproduserende land, blant annet mot en plan om å tredoble tilgangen på fornybare ressurser innen 2030.
Det er tydeligvis politikere i verden som ser problemene med fornybar energi, siden dette i de fleste tilfellene dreier seg om ustabil kraft. Unntaket er vel vannkraft.
Planen om å sende ut et sluttkommunike etter det fire dager lange møtet ble droppet på grunn av uenighetene, og i sluttbrevet fra møteledelsen var ikke kull engang nevnt.
Indias statsminister R.K. Singh sa at noen land ønsket å prioritere karbonfangst framfor å trappe ned fossilt drivstoff.
Karbonfangst kan dog bli alt for dyrt for de fleste G20-landene
Han sa ikke hvilke land det gjaldt, men det er kjent at store energiprodusenter som Saudi-Arabia, Russland, Kina, Sør-Afrika og Indonesia er imot en plan om å tredoble bruken av fornybar energi.
Selvsagt vil ikke land som Saudi-Arabia bruke mengder av middel på annen energi en overfloden av olje, som Biden desperat forsøkte å få tilgang til, etter sin egen satsning på fornybar energi. Kina spiller et spill, og de bygger kullkraftverk ustanselig.
Det var heller ikke enighet om målet om at rike land skal bidra med 100 milliarder dollar i året til klimatiltak i utviklingslandene.
Er dette et tegn på at såkalte rike land begynner å forstå at de ruinerer sin egen befolkning på grunn av frykten for klimaendringer? Vanskelig å si, men et snev av håp er det vel verdt.
Møtet i Goa endte uten enighet til tross for at G7-lederne i mai i Hiroshima vedtok å trappe opp utfasingen av fossilt drivstoff, til tross for at verden i disse dager gjennomlever voldsomme hetebølger og oversvømmelser som for en stor del skyldes klimaendringene.
Disse voldsomme hetebølgene har Document skrevet om før. Det har tross alt litt betydning hvor man plasserer temperaturmåleren.
Les også: