Nesten 16 millioner trær har blitt hugget ned på offentlig eid land i Skottland for å gjøre plass til vindparker. Dette innrømmer en minister fra det skotske nasjonalistpartiet (Scottish National Party, SNP).
Mairi Gougeon, Rural Affairs Secretary, estimerte at 15,7 millioner trær hadde blitt felt siden år 2000 for å gi plass til vindmøller. Det er en del av SNP-administrasjonens planer om å gjøre Skottland karbonnøytralt i løpet av det neste tiåret. Hun sier at myndighetene også har plantet trær.
Innrømmelsen blir likevel stemplet som «forbløffende» av de skotske konservative. De fremhever den «betydelige skaden» som felling av store mengder skog kan påføre dyrelivet.
Liam Kerr er medlem av det skotske parlamentet (MSP) for det skotske konservative partiet. Han kommenterer at: «De fleste vil bli overrasket over å se hvor mange trær som blir hugget ned for å gjøre plass til vindparker». «Jeg har blitt kontaktet mange ganger av landlige samfunn over hele landet som stiller spørsmål ved plasseringen av disse utbyggingene. De deler legitime bekymringer ikke bare om den visuelle påvirkningen, men også skade på dyreliv og næringsliv. Nå lærer vi at det er betydelig skade når det gjelder trær».
Kerr legger til at ministrene må være oppmerksomme på de «betydelige kostnadene» både økonomisk og miljømessig som utbygging av vindmøller kan medføre.
Flere lokalsamfunn har protestert mot bygging av massive vindturbiner i naturskjønne områder. Utviklere planlegger nye vindmøller som er opptil 259 meter høye.
Er solcellepaneler en økologisk katastrofe som venter på å skje?