Hemmelighetskremmeriet rundt skytingen av tre politimenn i Fargo, Nord Dakota begynner å minne om norske tilstander. Vi opplever ofte at norsk politi og myndigheter nekter å gi ut informasjon om alvorlige drapssaker, spesielt de som blir utført i Allahs navn.

Les også:

Mohamad Barakat fra Nord-Dakota skjøt og drepte en politi­mann, skadet to andre; motiv ukjent – Document

Kongsberg-drapene er bare et eksempel, men vi glemmer aldri brutaliteten og hvordan både motivet og måten drapene ble utført på ble holdt skjult for nordmenn og resten av verden som trodde at Espen Andersen Bråthen tok livene av ofrerne med pil og bue.

At han hadde konvertert til islam var alt for ubeleilig for de som forkynner at islam er fredens religion.

Les også:

Politiet nekter å gi ut informasjon i Bråthen-saken – Document

Ryktespredning har allerede begynt om drapene i Fargo, og når gjerningsmannen heter Mohamad Barakat og det blir lagt lokk på all informasjon om saken fra øyeblikket det skjedde er det ikke lenge før mange vil konspirere om at dette var et terrorangrep utført i Allahs navn.

Det eneste vi vet er navnet på politimennene som ble skutt og gjerningsmannen. Ikke engang et foto er tilgjengelig av Barakat, noe som mange påpeker, som Joe has Dementia.

Som i Norge, er det stor forskjell på hvordan politiet og medier behandler kriminelle saker hvor gjerningsmannen er minoritet.  To hatkriminaliteter på to dager skriver Mr. Conte, men ingen dekning i nasjonale nyheter.

Drapet på fire hvite uskyldige mennesker i Georgia er ikke av interesse for liberale medier, heller ikke i Norge, da gjerningsmannen var svart. Motivet forblir ukjent her også. Det er allerede old news.

Men likevel opplever vi sjelden denne type hemmelighetskremmeri som i Nord-Dakota tragiske skyting av tre unge politimenn.

April Baumgarten som er journalist i avisen Twin Cities skriver i dag at politiet er tyst om Fargoskytingen som drepte en politimann. Spørsmål forblir ubesvart om motivet bak handlingene til den 37 år gamle Fargo-beboeren Mohamad Barakat.

En oppsummering av det hun skriver minner veldig mye of Kongsberg-saken:

Politiet i Fargo nekter å diskutere fredagens skyting som drepte den 23 år gamle politimannen Jake Wallin. Alle spørsmål blir henvist til det statlige North Dakota Bureau of Criminal Investigation, eller BCI, som leder etterforskningen. Føderale byråer involvert, som FBI, nekter å kommentere.

Politisjef David Zibolski returnerer ikke meldinger fra avisen og var heller ikke tilgjengelig for et intervju på mandag.

Journalister spurte myndighetene hvordan Barakat kom til Nord-Dakota, hvor lenge han bodde i staten, hva slags våpen han brukte, hvordan han fikk tak i det og om skytevåpenet ble anskaffet på lovlig vis.

Nord-Dakota statsadvokat Drew Wrigley, som fører tilsyn med BCI, sa at saken fortsatt er en aktiv etterforskning, og kan ikke kommentere før etterforskningen er fullført, selv om han ikke hadde en tidslinje for når det ville skje.

På spørsmål om motiv – og om Barakats handlinger var en del av et terrorangrep – sa Wrigley at BCI ikke har nok informasjon til å foreta en vurdering av det.

Wrigley bekreftet at BCI er det ledende etterforskningsbyrået, men at det er en felles etterforskning med FBI og Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF).

Den føderale advokaten for Nord-Dakota Mac Schneider, som var til stede under lørdagens pressekonferanse, nektet å kommentere saken, inkludert hvorfor FBI var involvert.

ATF rykker ofte ut når politi blir skadet, sa talskvinne Ashlee J. L. Sherrill. Hele Fargo-kontoret rykket ut på fredagens skyting. Den viktigste jobben de kan tilby er å spore skytevåpen som ble brukt i en skyting for å finne ut hvordan de ble skaffet.

Wrigley sa at ingen av byråene tror det er en umiddelbar fare for innbyggerne, for da hadde de så absolutt snakket om det. Hvis de hadde en overhengende trussel, en umiddelbar fare av noe slag for offentligheten, kan folk være trygge på at de ville dele den informasjonen.

Fargo-ordfører Tim Mahoney har heller ikke fått statusoppdateringer om etterforskningen, inkludert mulige motiv. Den unge alderen til betjentene som var involvert i skytingen gjorde tragedien mer opprørende, sa han, og la til at skytingen er desto mer ufattelig i fraværet av noe kjent motiv.

Politiet i Fargo advarte offentligheten på sosiale medier kort tid etter skytingen om å holde seg unna området, men kalte det en «kritisk hendelse», ikke en skyting. De sa ikke at hendelsen var et skyting før nesten åtte timer etter at det skjedde. Beboere ble bedt om å enten evakuere området eller holde seg skjermet på plass.


I begynnelsen unnlot de å fortelle at det var flere involvert da de først sa at en politimann og den mistenkte døde i skytingen, mens to betjenter og en borger ble skadet.

En talsperson holdt en pressekonferanse fredag ​​kveld, men ga ikke ut informasjon bortsett fra det som ble publisert på sosiale medier, og de tok heller ikke spørsmål.

Politiet har ikke gitt ut informasjon om ulykken og en ulykkesrapport var ikke tilgjengelig mandag.

Under lørdagens pressekonferanse sa Zibolski at politiet ikke trodde Barakat var involvert i ulykken.

Få detaljer er kjent om Barakat. En bakgrunnssjekk avslørte ingen alvorlige siktelser.


Barakat hadde kontakt med politiet, men ikke noe «betydelig», sa politisjefen. Han ble utstedt en fartsbot av Fargo Police Department i november 2018, men ingen politirapporter er tilgjengelig ifølge arkivleder for Fargo Police Department.

Fargo-politiet, FBI-agenter og ATF og bombegruppen The Red River Regional Bomb Squad ransaket leiligheten hans etter skytingen. Wrigley nektet å si hvorfor bombeteamet ble kalt til Barakats leilighetskompleks.

Naboer i de to leilighetskompleksene som Barakat bodde i sa at de ikke visste hvordan mannen så ut og eierne av komplekset nektet å snakke med journalister fra Twin City.

Journalister fra avisen har ikke funnet digitale fotavtrykk av Mohamad Barakat på sosiale medier.

Saken oppdaterers hvis det er noe å fortelle.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.