Etter å ha vært tilgjengelig i blant annet USA og Storbritannia i tre måneder, er Bard nå tilgjengelig i Norge på norsk. Appen har tidligere blitt stoppet i EU.
– Bard kjører på språkmodellen LaMDA, en samtalebasert AI-modell. Den er trent på store mengder informasjon, men Bard er fortsatt et eksperiment i oppstartfasen. Derfor kan Bard noen ganger gi svar som er upresise eller feilaktige. Men i takt med at Bard benyttes av flere mennesker, vil den gradvis bli bedre over tid, heter det i en pressemelding fra Google.
Tjenesten, som er en utfordrer til OpenAIs ChatGPT og Snapchats My AI, er tilgjengelig på 40 språk.
Bard ble i juni nektet tilgang til EU på grunn av utilstrekkelig informasjon om hvordan deres nye KI beskytter EU-borgeres personvern, skriver Politico.
Google har sitt europeiske hovedkontor i Irland og må forholde seg til det irske datatilsynet når det gjelder personvern i EU. Det irske datatilsynet hadde på dette tidspunktet verken fått en konsekvensutredning eller detaljert informasjon fra Google med hensyn til datasikkerheten rundt Bard.
Også ChatGPT har blitt anklaget for brudd på personvernreglene i EU, skriver avisen.
Tirsdag anla advokatfirmaet Clarkson et gruppesøksmål mot Google ved den føderale domstolen i California. De saksøker Google for å ha brukt data fra flere hundre millioner brukere til å trene sin kunstige intelligens Bard, skriver Børsen.
– Google har i hemmelighet stjålet alt som noen gang har blitt skapt og delt på internett av flere hundre millioner amerikanere, hevdes det i klagen.
Advokatfirmaet ønsker en midlertidig stopp av Bard, i tillegg til kompensasjon til alle berørte av Googles angivelige underslag på minst fem milliarder dollar, skriver Reuters.
Google på sin side mener de ikke har gjort noe ulovlig.
– Amerikansk lov støtter bruken av offentlig informasjon for ny fordelaktig bruk, og vi ser fram til å motbevise disse grunnløse påstandene, sier generalrådgiver Halimah Delaine Prado i Google til Børsen.
I juni saksøkte det samme advokatfirmaet også ChatGPT på lignende grunnlag.
Elon Musk kunngjorde onsdag at han skal danne et eget selskap for kunstig intelligens.
Selskapet, som får navnet xAI, startes opp med sin egen nettside, og teamet bak nettsiden består av ingeniører som har arbeidet i selskaper fra Google til Microsoft og OpenAI. I stedet for å programmere moral og etiske betraktninger inn i kunstig intelligens, skal xAI forsøke å skape det Musk kaller en «maksimalt nysgjerrig» KI. Dette forklarte han på et Twitter Spaces-arrangement onsdag kveld amerikansk tid.
– Jeg tror dette vil gå i favør av menneskeheten, fra et ståsted om at det menneskelige simpelthen er langt mer interessant enn det ikke-menneskelige, sa Musk.
Musk var selv medgrunnlegger av OpenAI, selskapet bak den populære KI-tjenesten ChatGPT, i 2015, men gikk av fra styret i selskapet i 2018. Microsoft er blant investorene i OpenAI.
Selv grunnleggeren av OpenAI, Sam Altman, har advart mot de potensielle truslene den nye KI-teknologien representerer for menneskeheten, skriver nyhetsbyrået AFP.
Han og flere andre eksperter signerte i mai et rundskriv der de oppfordret ledere over hele verden til å «redusere risikoen for utryddelse» som de mener kunstig intelligens kan stå for.
I juni startet EU med et utkast til et nytt omfattende lovforslag som skal utarbeide regler for kunstig intelligens. Dette blir verdens første lovforslag av sitt slag.
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!
Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.
Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!