Norske sykehus følger ikke de nye kostholdsrådene, der det anbefales at man spiser mellom 350 og 500 gram med kjøtt i uka.
På norske sykehus serveres det nemlig kjøttmiddag fire av sju dager i uka, ifølge tall NRK Dagsnytt har hentet inn.
– Vi forventer at offentlige institusjoner følger kostholdsrådene, men vi vet jo at det varierer, og vi vet at det er prishensyn som konkurrerer med ernæringshensynet noen ganger også, sier divisjonsdirektør Linda Granlund for folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet til NRK.
Forskning: Kjøtt bedrer helsen og bremser aldringsprosessen
Nordmenn må kutte ut fredags-tacoen for å hjelpe til med å nå klimamålene
Ernæringsekspert: – Egg, kjøtt, korn og meieriprodukter spesielt viktig for eldre og gravide
Byrådet i Oslo med nytt «klimatiltak»: Vil stanse servering av kjøtt i barnehagene
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!
Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!