De fleste av dagens foreldre husker denne barnesangen fra sin egen oppvekst.
Rødts leder, Bjørnar Moxnes, derimot, husker den neppe. Slik som han heller ikke husket å betale for et par dyre solbriller.
Vi vet jo at hukommelsestap hos politikere er mer vanlig enn at kråkebollene spiser tang og tareskogen langs norskekysten, og Moxnes føyer seg bare inn i rekken av politikere som mangler evnen til å innkode, lagre og gjenhente informasjon i sin egen hjerne.
Men det merkelige er at politikere alltid har dårlig hukommelse når det kommer til egne kriminelle, suspekte og infantile handlinger. Hvis det gjelder meningsmotstandere, har de alltid hukommelsen til en elefant.
Moxnes har vært dyktig til å minne FrP- politikere om ting som han mener de har ansvar for. I 2021 minnet han FrP om deres ansvar for krigen og kaoset i Afghanistan etter at FrP kritiserte regjeringen for evakueringsprosessen.
Her var det ingenting feil med hukommelsen.
Moxnes viste med all tydelighet at han også behersker kunsten med å lyve etter solbrilletyveriet.
Overvåkingsvideoen taler sitt tydelige språk. Moxnes forandret forklaring flere ganger, fra det som skulle se ut som en bagatellmessig forglemmelse, til å måtte innrømme at det nok var litt mer enn dét.
Det Moxnes sier, samsvarer lite med det man ser på denne videoen. Han sier heller ingenting om sin kjæreste, som med armene i kors bevitner hele opptrinnet og selvsagt burde ha minnet sin forvirrede partner om at han kanskje burde betale for brillene.
Hvis Moxnes hadde vært ærlig, så ville han ha sagt at han stjal solbrillene, og det på en måte som kan tyde på at det ikke er første gang han stjeler noe heller.
Kalkulert og teknisk dyktig får Moxnes solbrillene til å forsvinne ned i egen lomme på en, to, tre.
Den som har sett tilsvarende videoer med erfarne butikktyver, vil gjenkjenne et mønster.
Uten å direkte beskylde Moxnes for å ha erfaring med dette, er det mye som kan tyde på at så er tilfelle.
Men, det kan selvsagt ha vært en ren forglemmelse, slik det så ofte er for politikere som har havnet i tilsvarende knipe.
Ta for eksempel Saera Khans spåkonesak fra 2008. Arbeiderpartipolitikeren hadde ringt spåkoner for store summer på Stortingets regning.
Den minner i grunnen en del om Moxnes-saken. Hun byttet forklaring en rekke ganger, blant annet der hun «fant opp» to kjærester i henholdsvis det norske og britiske forsvaret, før hun til slutt måtte legge kortene på bordet.
Den tidligere Ap-nestlederen Hadia Tajiks skattesnusk, hvor hun like beleilig «hadde glemt», «ikke forsto», eller også mente at hun «ikke hadde gjort noe galt», føyer seg bare inn i rekken av tilsvarende hendelser fra politikere, som nå har kulminert i de seneste skandalene utført av Tonje Brenna, Anette Trettebergstuen og altså selveste Bjørnar Moxnes.
Han som skulle være de fattiges beskytter, viser oss altså at uærlighet og regelrett kriminelle handlinger ikke er noe som kun er forbeholdt oss stakkars dødelige, men noe som er så utbredt blant herrefolket – altså politikerne – at de kvinner, menn og hen som måtte være ærlige på Stortinget, nå er i et solid mindretall.
Men den nå sykmeldte Rødt-lederen har bred støtte i sitt eget parti. Han kommer nok i likhet med alle de andre nevnte politikerne i denne artikkelen snart tilbake til syndens hjemsted – Stortinget – med fornyet iver, innsats og ikke minst tilgivelse.
Der vil han fortsette sin kamp for rettferdighet, likeverd og ærlighet.
Tror jeg tra-la-la, tror jeg tra-la-la, tror jeg tra-la-la, så tror jeg tra-la-la, tror jeg tra-la-laa!
Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.
Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!