NTB

En polsk klatrer er død etter å ha fått pusteproblemer på vei ned fra det 8126 meter høye fjellet Nanga Parbat i Pakistan, opplyser politiet.

Pawel Tomasz Kopec var sammen med to andre klatrere da han fikk problemer under dårlige værforhold på fjellet, som er et niende høyeste i verden, sier Zahid Hussain i det lokale politiet.

Det er ikke klart om det blir satt i gang noen operasjon for å hente ned den døde klatreren. En beslutning om dette vil bli tatt i samråd med familien.

De to som klatret sammen med Kopec, er i trygghet og gikk ned mot basecamp.

Det er allerede en aksjon i gang for å hente ned en pakistansk klatrer som er blitt stående fast på grunn av snøblindhet.

Nanga Parbat er ett av de 14 fjellene i verden som er høyere enn 8000 meter. Norske Kristin Harila nådde toppen for en uke siden. Hun har som mål å klatre alle de 14 toppene i løpet av tre måneder. Nanga Parbat var nummer ti i hennes rekordforsøk.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.