I går ble det kjent at Thon Hotels ikke heiser Pride-flagget, noe som virker å ha blitt en nasjonal tvang. Men nå snur Thon Hotels etter massivt press.
Reaksjonene raste inn da hotellkjedens avgjørelse ble kjent i går, og i dag inviterte Foreningen Fri hotellkjeden til samtale.
Temaet skal være «inkluderende arbeidsliv».
– Vi inviterer gjerne Thon Hotels til en prat om viktigheten av inkluderende arbeidsliv, da vi mener at kunnskap og kompetanse er de viktigste stegene på veien mot gode avgjørelser, sier leder Inge Alexander Gjestvang i Fri til NTB.
Gjesvang sier de ikke skal forsøke å få Thon Hotels til å endre mening.
– Det må de ønske og ville selv, men om de vil møte oss til en prat er det bare å ta kontakt, sier han.
Pride fremstår nå som en nasjonal tvang, og ikke alle finner dette flagget særlig inkluderende. Flagget inkluderer blant annet ikke vanlige heterofile, som utgjør mesteparten av Norges befolkning. Pride fungerer omtrent slik: Alle skal hylle oss, ellers smeller det.
Flere går nå offentlig ut og sier de skal boikotte Thon Hotels. Som programlederen Niklas Baarli, som skrev på Twitter:
«Aldri mer Thon Hotels! Stadig flere grunner til å velge Strawberry og andre aktivt inkluderende hotell».
– Jeg tenker at det er for å være opp til folk selv hva de gjør. Jeg kommer til å velge hotellkjeder som er aktivt inkluderende og som heier på alle, sier han til VG onsdag.
Men folk kan gjøre hva de vil på Thon Hotels. Hotellrommet er til fritt bruk. Ingen gjester med Pride-flagg vil nektes adgang. Og hvorfor skal ikke en hotellkjede også ha muligheten til å ta egne valg?
«Nettet koker», skriver Dagbladet. På Dagbladet Børsen kan vi lese hvordan Petter Stordalen og hans datter Emilie utnytter situasjonen. Han er eier og hun er markedssjef for Strawberry-kjeden.
– I Strawberry har vi alltid og vil vi alltid støtte opp om mangfold og inkludering, og vi har i mange år vært stolt hovedsponsor av Pride. Vi husker alle fjorårets forferdelige terrorhendelse i Oslo. I Strawberry heiser vi derfor flaggene høyt og gleder oss til pridemarkeringene over hele Norden, sa Petter Stordalen til TV 2.
Markedssjef Stordalen skrev på Instagram:
«Flere flagg vi kan heise enda høyere hos oss».
Snur etter presset
Akkurat mens jeg satt og skrev dette kom meldingen: Thon Hotels snur etter det massive presset, ifølge en intern sendt til ansatte i hotellkjeden som VG har fått tilgang til.
– Mange har oppfattet vår avgjørelse om ikke å ha pride-flagget på våre hoteller som at vi ikke støtter pride-markeringen. Det gjør vi absolutt.
– Mangfold, inkludering og toleranse er sentrale verdier i hele Olav Thon Gruppens forretningsstrategi
– Men når engasjerte medarbeidere og venner oppfatter at vi tar avstand fra verdiene vi står for, har vi undervurdert kraften og signaleffekten av å ikke heise pride-flagget mens vi feirer mangfoldet.
Det kan sies på en annen måte: Thon Hotels undervurderte hvor mektige denne Pride-lobbyen har blitt. Hvorfor feires Pride i en hel måned, mens vår egen nasjonaldag varer, som navnet tilsier, kun én dag.
Hvorfor ignorerer Thon Hotels fullstendig de tusenvis av vanlige nordmenn som hyllet vedtaket deres om å ikke heise Pride-flagget? Svaret er enkelt:
LGBTQ-lobbyen er blitt som en ny adel, og stadig færre tør å stå imot. De er absolutt ikke inkluderende, de krever å bli hyllet, nesten tilbedt. De hater alle som ikke støtter dem fullt ut, noe som trolig består av en god del av Norges befolkning.
Hvor mange foreldre ønsker egentlig at barna deres skal lære i barnehagen at kjønn er bare noe du kan velge? Neppe et flertall, men få våger protestere.
En lesbisk kvinne som ikke vil ha sex med en mann som går rundt i kvinneklær kalles transfobisk og TERF. Forfatteren J.K. Rowling ble kalt transfob for å påpeke at kun kvinner menstruerer. Hun ble truet gjentatte ganger.
Min holdning er enkel: Jeg bryr meg ikke om hvilken legning folk har, men misliker denne voldsomme markeringen av sin egen seksualitet. Særlig når det går ut over barna våre.
Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her! Vi får med Alf. R. Jacobsen på videolenke.