Miljødirektoratets rapport om hva som må til for at vi skal nå klimamålene vi har satt oss, betyr at kjøttforbruket må ned.
Etter utslipp i industri, olje og gass mener ekspertene at kostholdsvaner er det som kan bidra til å få ned utslippene mest, skriver TV 2.
Populariteten fredags-tacoen med kjøttdeig har blant nordmenn, kan derfor måtte ryke. Rundt 13 prosent av nordmenn spiser taco hver fredag. I tillegg kommer dem som spiser taco av og til.
– Vi må nok tilbake til et kjøttforbruk omtrent som vi hadde på 1980-tallet, sier leder i Fremtiden i våre hender, Anja Bakken Riise.
Tross massivt press om å kutte i kjøttforbruk, spiser nordmenn mer kjøtt enn noen gang
Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne mener han har et godt forslag.
– Jeg kan gjerne anbefale taco med bønner i stedet for kjøttdeig, det har jeg selv god erfaring med, sier han.
Ifølge Miljødirektoratets klimaråd skal hver nordmann i gjennomsnitt ikke spise mer enn 500 gram rødt kjøtt per uke neste år, og i 2030 bør dette tallet være nede i rundt 300 gram per uke.
Senterpartiet har ved flere anledninger understreket at kjøtt hører hjemme på norske middagsbord, og at de ikke har noen planer om å bygge ned kjøttproduksjonen i landbruket.
Klima- og miljøminister Espen Barth Eide mener imidlertid at Sp egentlig ikke mener dette.
– Vi er veldig enige om at vi må produsere mer frukt og grønt i Norge, også for å møte endrede matvaner, sier han.
Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!