NTB

Tre personer, deriblant to barn, er drept og flere er såret i russiske angrep i den østlige delen av Kyiv. Russland melder om nye angrep mot Belgorod.

To av de drepte var barn, skriver Kyivs militæradministrasjon på Telegram. Barna skal ha vært mellom 5 og 13 år gamle.

Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko sier at fire personer er såret. Han opplyser at angrepene fant sted i Desnjanskyj-distriktet, som ligger øst i utkanten av byen, og i Dniprovskyj-distriktet, som ligger nærmere sentrum.

Angrepet var det 18. i mai. Den ukrainske hovedstaden har opplevd en rekke angrep på natten den siste tiden.

Store skader og flyalarm

Klitsjko skriver på Telegram at ni personer er fraktet til sykehus. Nødhjelpsarbeidere slukket branner som ble forårsaket av angrepene.

Videre skriver ordføreren at en medisinsk klinikk ble rammet av angrepet. Bilder lagt ut i sosiale medier, viser at vinduene på klinikken er blåst inn og skader på bygg i området.

Myndighetene i byen hevder at skadene ble forårsaket av krysserraketter eller ballistiske raketter. Flyalarmen gikk i Kyiv og det meste av Øst-Ukraina i en times tid natt til torsdag.

Angrep i Vest-Russland

Vest i Russland i byen Sjebekino i Belgorod-regionen ble minst to personer såret torsdag morgen, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Han hevder Ukraina står bak angrepet.

– Det var en heftig natt for Sjebekino igjen. Ukrainske soldater angrep byen i en time, skriver han på Telegram.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.