Det er Onesimus Jalata-Nagari, kapellan i Skårer menighet, som stiller dette spørsmålet.

Arbeidet opp mot kristne migranter har stått høyt på dagsordenen til Den norske kirke sida 2009, men forskere ved VID vitenskapelige høgskole mener at kirken fortsatt har en vei å gå for å leve opp til sine mål om hvordan møtet mellom kirken og kristne migranter skal være, skriver Vårt Land.

Jalata-Nagari er født i Etiopia og kom til Norge som flyktning på 90-tallet. Siden 2009 har han arbeidet som prest i Skårer menighet i Lørenskog kommune.

– Afrika er et kjempestort kontinent med over en milliard mennesker og utallige etnisiteter. Likevel, når folk ser hudfargen min, så tenker mennesker fra hele Afrika at «han ligner på meg». Da blir det også mer naturlig å døpe barna sine hos meg, sier han, og legger til:

– De politiske partiene klarer å bringe fram ledere og tillitsvalgte som ser annerledes ut. Hvorfor er Kirkemøtet fortsatt så blendahvitt?

Vårt Land fortsetter sin legitimering av islam med full styrke

Han peker på at behovet for gjenkjennelse er et naturlig og legitimt behov hos alle mennesker, og at man på denne måten gir et signal til mennesker med annen etnisk bakgrunn om at man er mer enn bare en gjest.

Den etiopiske kapellanen mener at ordet «inkludering» er uheldig, da det kan få enkelte migranter til å føle at de ikke er «fullverdige» i samfunnet.

– Ta bare ordet «inkludering». Allerede for 14 år siden reagerte jeg på at kirken hadde som målsetting å være en «åpen, bekjennende, misjonerende og inkluderende folkekirke». For det er et begrep som gjør at noen blir automatisk passivisert, mener Jalata-Nagari.

Han understreker at han ikke er imot ordet i alle sammenhenger, men at det i kirkelig sammenheng sier noe om en uheldig mentalitet.

– Inkludering er noe man gjør overfor gjester, sier han, og er et begrep som kommuniserer at noen har eierskap, mens andre må hjelpes inn.

 


 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.