Doyle Brunson er død. Natt til mandag postet Daniel Negreanu nyheten i sosiale medier som fikk nesten en hel pokerverden til å bøye hodet i respekt. Mannen som er regnet som «pokerens gudfar» har sagt takk for seg.

Brunson var 89 år gammel.

Familien annonserte bortgangen på søndag, skriver VG.

– Det er med tungt hjerte vi annonserer at vår far har gått bort, skriver familien, som er videreformidlet av Brunsons agent.

Brunson vant ti turneringer i verdensserien i poker (WSOP), inkludert to seire i hovedturneringen, som er den mest prestisjefulle konkurransen innen poker. Første gang Brunson vant en WSOP-turnering var i 1976, siste gang var i 2005.

VG skriver at Brunson spilte inn over 6 millioner dollar i premiepenger i løpet av karrieren. Men de nevner ikke at det var cashgames hvor han virkelig dominerte. Hvor mye han vant på dette er ukjent, men han spilte på et skyhøyt nivå, selv etter at han fylte 80 år.

Poker.no skriver:

89-åringen hadde det samme statusen internasjonalt som vår egen Thor Hansen hadde her hjemme i Norge, som pokerens «gudfar». Gjennom flere tiår, helt frem til det siste, opparbeidet han seg en unik anseelse og posisjon gjennom store turneringstriumfer og store gevinster i de høyeste cashlagene som spilles.

Da jeg begynte å spille poker var Brunsons bøker Super System 1 og 2 de første jeg leste. Her forklarte Brunson hvorfor en aggressiv spillestil var lønnsomt på sikt, noe jeg fulgte opp i min tid som pokerspiller.

Brunson var en høflig, hyggelig mann med god sans for humor. Noen eksempler følger.

Jeg var i salen i Las Vegas under WSOP (World Series of Poker) en gang, kanskje det var i 2005 (husker ikke helt). Det var tusenvis av folk i rommet, så rullet plutselig en elektrisk rullestol inn blant bordene, med Doyle Brunson. Hele salen slapp kortene sine og reiste seg opp, klappet og jublet.

Det samme året var jeg også på besøk hjemme hos Thor Hansen, hvor alle norske pokerspillere i WSOP var invitert på grillfest. Han sjarmerte min kone i senk, og var en herlig type som var elsket av hele poker-Norge. Hansen døde i 2018 etter en lang kamp mot kreften.

Selv Phil Hellmuth anerkjenner at «Texas Dolly» var den største.

En æra er over, en legende er død. Men bøkene hans står trygt i hylla mi fortsatt.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.