Den totalitære ideologi vi står overfor utsletter selve grunnlaget våre samfunn er bygget på. Gjennombruddet skjedde i Opplysningstiden da man forsto at virkeligheten består av ulike domener, slik skapte man rasjonalitet i samfunnshusholdningen. Vitenskap og tro skulle ikke blandet. Vitenskape og politikk ej heller. Samfunnet ble rasjonelt. I dag er vi på vei mot et irrasjonalt samfunn. Grensene viskes ut og alt blir politisert på den mest dogmatiske måte. En leser sa det underfundig i en kommentar til forrige podcast: Virkeligheten males i farver som ikke finnes.

Samfunnet har hvilt på forutsetninger vi ikke har vært klar over. Vi har tatt dem for gitt. Hvorfor skulle vi bry oss? De fungerte jo!

Men nå er de under angrep og angrepet kommer ovenfra. Vi må forsvare både rasjonaliteten og troen.

Da må vi lære å holde de to fra hverandre. De skal ikke blandes. Som Jesus sa: Gi keiseren det keiserens er og Gud det Guds er.

Mange er ikke klar over det, men. demokratiet hviler på at suvereniteten ligger hos folket. Ikke Gud, men folket. Det har å gjøre med den frie vilje. Vi står fritt til å skape eller ødelegge. Hvis ikke gode krefter legger den gode vilje til, blir samfunnet ødelagt.

Vi har kommet så langt ned at menneskene nå trenger trøst. Det er en viktig oppgave for Document å se hele mennesket og gi trøst. Det er ikke bare bare å leve i dette samfunnet.

Til dette arbeidet hører å finne de riktige ordene.

 

Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.