Fotballpresident Lise Klaveness er stemt fram av stortingsrepresentantene som årets vinner av Peer Gynt-prisen.
Dette melder NTB.
Prisen går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte i samfunnet, og som har gjort Norge kjent i utlandet.
hun gjorde Norge kjent med sin famøse tale i Doha, som ble hyllet av hele det feministiske og transaktivistiske Norge.
Klaveness er selvsagt fornøyd med å bli tildelt prisen.
– Det er en ære å få tildelt Peer Gynt-prisen for den jobben jeg har gjort sammen med, og på vegne av, norsk fotball det siste året. Jeg takker for muligheten denne prisen gir meg til å sette økt søkelys på ting jeg mener er viktige både i norsk og internasjonal fotball fremover, sier Klaveness.
– Fotballen er verdens mest populære idrett, både for menn og kvinner. Den samler mennesker på tvers av kulturer, inspirerer og bryter ned barrierer. Fotballen har en enorm kraft og et potensial til å påvirke samfunnsutviklingen. Det er et tveegget sverd,
Å kreve at muslimske land innfører – Lise Klaveness er en meget verdig vinner av Peer Gynt. Med stort mot gikk hun på talerstolen i Qatar, og kritiserte både Fifa og VM-arrangøren i forbindelse med diskriminering og brudd på menneskerettighetene rundt arrangementet, sier Rune Støstad, leder i nominasjonskomiteen for Peer Gynt. – Hun er en modig og viktig internasjonal stemme i arbeidet for likestilling, mangfold, menneskerettigheter og demokrati. Lise Klaveness sier fra der andre ikke tør, og hun baner vei for at alle kan få muligheten til å leve trygge liv, legger han til.; Klaveness var dog ikke modig nok til å fortelle om at hun faktisk er gift med en kvinne, noe som var hennes plan, men som hun ble frarådet fra å fortelle. Som om det er verre å være lesbisk og biologisk kvinne enn en kjønnsforvirret «ikke-binær» person som truer med å begå selvmord hvis noen omtaler dem med feil selvvalgt pronomen. Her aner man transbevegelsens homofobi og kvinnehat. Nominasjonskomiteens har bestått av stortingsrepresentant Rune Støstad (leder), Knut Vollebæk, Hanne Krogh og Birgit Skarstein, ordfører i Nord-Fron kommune Anne Marie Olstad og skuespiller Martine Hattestad Kveli. I 2013 vant Jo Nesbø prisen. De siste 10 årene har kvinner og jenter gått seirende ut, enten alene eller med mannlige bidrag, med unntak av 2019, da alpinistene Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal vant. Så det lønner seg tydeligvis å være kvinne for å vinne denne kåringen. Les også: Lise Klaveness hylles for talen i Doha, men er det fortjent?