Ketil Solvik-Olsen under FrPs landsmøte 2023 på Gardermoen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

FrPs landsmøte brukte anledningen til å meisle ut en del nye vedtak man håper skal løfte partiet fremover. Her er noen av resolusjonene som ble vedtatt denne helgen.

Som forventet gikk det mye i kjernesaker knyttet til eldre, skatter & avgifter, kraftsituasjonen, veier og forsvar.

Enkelte vil etterlyse saker knyttet til innvandring og integrering, samt kriminalpolitikk, felter som tidligere har vært grunnleggende for partiet.

Slik presenterer NTB oversikten over helgens vedtak:

* Eldreomsorg: statlig finansiering, legge til rette for private tjenestetilbydere og fritt brukervalg, bygge kombinerte sykehjem og studentboliger, styrke omsorgslønn og -stønad, ernæringsreform hvor man også ser på hjemmelaget mat.

* Åpne for at foresatte kan få innsyn i helseopplysninger til unge mellom 16 og 18 år.

* Kreve rammevilkår for næringslivet som fremmer investeringsvilje og skattemessig likebehandling av norske og utenlandske investorer.

* Staten må delfinansiere nitrogenfjerning i Oslofjorden.

* Hindre forfall av fylkesveier, dette blir hovedsak i fylkestingene de kommende årene.

* Legge til rette for mulig etablering av kjernekraft i Norge. Det bør vurderes om ny kraftproduksjon og industri kan bygges i tandem for å gi mulighet for økt verdiskapning.

* Flytte russetiden til etter eksamen.

* Nei til grunnrenteskatt for havbruksnæringen (lakseskatten), ja til å avvikle utseilingskravet knyttet til nettolønnsordningen.

* Forsvar: Stortinget må forplikte seg over flere år og akseptere prinsippet for langtidsbudsjettering. Videreutvikle samarbeidet med Nato og USA, særlig innenfor det maritime domenet. Endre basepolitikken, satse på økt alliert tilstedeværelse.

* Vil at regjeringen kutter i skatter og avgifter i revidert nasjonalbudsjett. Dette skal forhindre flere streiker i år gjennom å sikre økt kjøpekraft.

Så er spørsmålet om dette er det som skal til for å ta partiet tilbake til gamle høyder, og holde unna for nye, offensive partier i den såkalte andre-kategorien, som Norgesdemokratene, INP og Konservativt.

Les også:

FrP fosser frem i Finnmark

Bestill fra Document forlag:

Kjøp gode bøker hos oss, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.