Kontrollører mistet tirsdag kontakten med et japansk romfartøy med kurs mot månen. Trolig har raketten krasjlandet på månen, melder selskapet som står bak.

Kun øyeblikk før landing mistet kontrollørene i Tokyo kontakten med raketten. I en uttalelse sier det japanske selskapet Ispace, som står bak romferden, at forsøket var mislykket.

– Vi venter ikke å kunne fullføre månelandingen på dette tidspunktet, sier administrerende direktør og grunnlegger Takeshi Hakamada i uttalelsen, der selskapet sier at de antar at romfartøyet hadde «landet hardt» på månen.

Hadde de lyktes, ville Ispace vært det første kommersielle selskapet som sto bak en romferd for å landsette et landingskjøretøy på månen. Det er også Japans første framstøt mot månen.

Romferden fikk navnet Hakuto-R. Hakuto betyr «hvit kanin» på japansk.

Raketten ble skutt opp fra en Space X-rakett fra det amerikanske romsenteret Cape Kennedy i Florida i desember. Grunnen til at det tok så lang tid før planlagt landing, var at romfartøyet er laget for å bruke minst mulig drivstoff og ha god lastekapasitet.
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.