Fox News krøp til korset og gikk med på å betale Dominion Systems 8,5 milliard kroner for å ha uttalt at valget i 2020 var rigget med Dominions maskiner. Fox har dermed kompromittert pressefriheten, for det var ikke Fox som sa dette som sådan, men folk man intervjuet og kommentatorer. Dominions rettssak er et eksempel på lawfare, bruk av rettsvesenet i politisk øyemed.

Rettssaken er en maktdemonstrasjon fra Dominions side og Fox turde ikke ta kampen opp. Forliket vil legge begrensninger på programledernes ytringsfrihet. Mye tyder på at valget i 202o ble stjålet og Tucker Carlson, Jesse Watters, Laura Ingraham har i varierende grad latt det skinne gjennom at de også mener det, i likhet med 39 prosent av velgerne.

– Vi erkjenner rettens vurdering av at enkelte påstander om Dominion er usanne, heter det i en uttalelse fra Fox.

Det har kommet frem stemmemaskiner som skulle være frakoblet nettet ikke var det, hvilket åpnet for manipulasjon.

Ved å inngå forlik har Fox gitt inntrykk av at det ikke er lov å kritisere stemmemaskinene og valgprosedyren. Det er ytterst uheldig.

Innrømmelsen kan snevre inn ytringsrommet for programledere som Tucker Carlson.

Det kan også ha spilt inn at Rupert Murdoch er blitt anti-Trump. Hvis Fox skulle inntatt et prinsipielt standpunkt ville det underbygd retten til å fremsette påstander om valgsvindel. Det ønsker ikke Murdoch. Slik mainstreammediene også avviser at valget var rigget.

Fox tapte anseelse valgnatten da kanalen erklærte Arizona for Biden før resultatet forelå. Arizona var en av vippestatene. Forliket vil bare styrke mistanken hos MAGA-folket om at Fox har skiftet side.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.