Helena Edlund stepper inn for Einar Gelius og vil snakke om kristendommen og islam på møtet mandag 27. februar kl. 1800. Dermed følger vi det oppsatte programmet, i tillegg kommer en bonus i form av andre Document-medarbeidere.

Helena trenger ingen nærmere presentasjon for leserne. Hun har dessuten håndfast erfaring med islam som feltprest i Afghanistan. Da hun kom hjem var Sverige på vei til å bli Afghanistan.

Einar Gelius måtte dessverre kansellere av helsemessige grunner. Han kommer sterkere tilbake. Vi tror at de som hadde tenkt seg dit også så frem til det sosiale. Det er halve moroa. Vi vil derfor gå for å holde møtet.

Vi opplever et oppsving i interessen for lokallag, noe skjer der ute. Trine Skarvang og/eller Hanne Tolg vil orientere om hvor mange lag som er i emning. Oslo ser ut til å bli stort. Vi bygger Document nedenfra. Husk at sivilsamfunnet er svekket når folk ikke tør si sin mening.

Lokallagene er derfor ingen fanklubber, det er en nødvendighet for å gjenreise det frie ordskiftet. Skal vi klare det må vi ha et organ som gir bred og nyansert informasjon. Det begynner å gå opp for stadig flere.

Møtene gir en du-opplevelse som er annerledes en lesing.

Vi utgir i løpet av våren et jubileumsnummer. Document er tyve år i år. Redaktør for det er Christian Borchsenius. Han er også primus motor for et annet prosjekt, Glemmeboken, som vi tror leserne vil sette stor pris på. Vi tar for oss grov kriminalitet som er begått av folk med utenlandsk bakgrunn de senere år, og som mediene sørger for går i glemmeboken.

Geir Furuseth vil være til stede og fortelle som sine erfaringer fra Nigeria, et land som nå overskygger Sør-Afrika.

Christian Skaug er til stede og vil fortelle om nye bokutgivelser. En bok som er i samme gate som Gelius, er av Dag Elgvin og handler om islam og demokratiet. Er de forenlige? Elgvin har undersøkt den nye loven om trossamfunn og kommunisert med myndighetene. Han ser de nye forskriftene i lys av Grunnloven og stiller spørsmål som ellers aldri stilles. Vi tror dette er en utgivelse som kan bli viktig f.eks. for lærere.

Øyvind Thuestad vil fortelle om kriminalitetsutviklingen i Oslo.

I forbindelse med jubileumsnummeret og et prospekt vi arbeider med, vil vi oppsummere erfaringen over tyve år og hvor vi står nå.

Red. slo fast i et møte med redaktøren for jubileumsnummeret, Christian Borchsenius: -«Vi» har vunnet kampen om islam og dermed også ytringsfriheten. Folk har hatt tid til å gjøre seg opp en mening om islam. Debatten er over. Folk har konkludert. Dermed har de også funnet ut at ytringsfriheten er verd å forsvare.

Ikke alle har kommet til disse konklusjonene, men mange og stadig flere. Det ser du i reaksjonene på kanselleringene av Christian Krogh, filmen Helt super og revisjonen av Roald Dahl. Dette er ikke enkelthendelser, men et regime, og selv folk langt ut på venstresiden, reagerer.

Vi ønsker derfor vel møtt!

 

De som ikke ønsker å være til stede og heller vil ha refundert billetten kan skrive til:

kontakt@document.no

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.