Kravene til bygningsmassen som går frem av EUs nye klimadirektiv, tilsier at 45 prosent av boligene i Tyskland må renoveres innen ni år, og det er absurd, skriver en organisasjon i den tyske eiendomsbransjen til Tysklands boligminister Klara Geywitz (SPD).
I brevet, som Die Welt har fått tilgang til, skriver den ikke nærmere identifiserte organisasjonen at mer enn halvparten av eneboligene og tomannsboligene i Tyskland vil trenge kostbare oppgraderinger, og at disse vil overvelde eierne finansielt.
Organisasjonen, som advarer statsråden om konsekvensene av kravene, anfører at det ikke finnes stor nok kapasitet blant håndverkerne i Tyskland til å gjennomføre de planlagte endringene, skriver den tyske avisen.
EU-parlamentets energikomité stadfestet nylig klimadirektivet, som blant annet forlanger at laveste tillatte energiklasse for boliger være E innen 2030 og D innen 2033, og at de i motsatt fall ikke skal kunne selges eller leies ut. Innen 2050 skal alle bygninger i unionen være «klimanøytrale».
EU-parlamentet skal stemme over direktivet, som er blitt kritisert av Italia og Polen men støttes av Tyskland, i mars.
Hele foretagendet lar seg i praksis ikke gjennomføre, advarer den anonyme organisasjonen i eiendomsbransjen i henvendelsen til Tysklands boligminister, som regjeringen ikke har besvart.
De årlige energirelaterte vedlikeholdskostnadene for bygningsmassen i Tyskland er på ca. 40 milliarder euro. Dette beløpet kan etter de nye reglene øke til så mye til 182 milliarder euro, skriver Die Welt.
«Klimamålene» for tyske bygninger anslås å koste minst 3000 milliarder euro
Kjøp «Et varslet energisjokk» her!
Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!