MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn er en norsk privat vitenskapelig høyskole, som ligger på Majorstuen i Oslo. 

De tilbyr et treårig studie i Globalisering og sosial bærekraft som de beskriver for den som «vil forstå den globale verden vi lever i og engasjere seg i å skape et sosialt bærekraftige samfunn».

Studiet beskrives på følgende måte:

«Gjennom studiene får du faglige perspektiver og redskaper til å forstå hvordan makt og privilegier er fordelt i samfunnet. Du får utforske temaer som identitet, mangfold, rasisme og sosial rettferdighet, og du får innsikt i historiske prosesser som har bidratt til å forme dagens globale maktstrukturer.»

Førsteamanuensis Lars Laird Iversen mener studiet er høyst relevant, i en urolig verden preget av både krig og klimakrise.

– Vil vi ha det vi har nå i fremtiden? Er det livet vi lever i dag bra for fremtidige generasjoner? Dette er to av spørsmålene du skal prøve å få svar på, sier Iversen til høyskolens hjemmeside.

Han mener at selv om det kanskje snakkes mest om bærekraft i forbindelse med natur og miljø, blir det stadig mer relevant i et samfunnsperspektiv.

– Hensikten er å se hele bildet. Ved aktiv bruk av kunnskap og teori er målet å forstå hvordan verden henger sammen og hvordan vi kan gjøre den bedre å leve i.

Politikere, media og kirken har blitt et talerør for islam og klimaekstremisme

Iversen beskriver hvordan høyskolen ser på verden.

– Vi ser på hele verdenshistorien i lys av områder som religion, politikk, makt og motstand. Hvordan forstå makt, hvordan bruker myndigheter makt og hvordan viser folk motstand mot makt er sentrale innfallsvinkler, forklarer han.

Iversen mener globalisering og sosial bærekraft passer for den som er opptatt av de store globale spørsmålene innen politikk og samfunn.

– Har du et stort sosialt engasjement, har du alle muligheter til å fordype deg faglig, skape en bredere refleksjon og forståelse av hvordan verden henger sammen.

Han forteller at studiet gir deg mange ulike karriereveier – enten du vil jobbe i frivillige organisasjoner, i skolen eller i statlige institusjoner.

– Mange har ambisjoner om å jobbe med bistandsarbeid, for rettferdighet og sosial utjevning eller i skolevesenet. Noen går videre til praktisk-pedagogisk utdanning, PPU, mens andre søker seg til master i religion eller samfunnsvitenskap. Mulighetene er mange, sier Iversen.

Førsteamanuensis Lars Laird Iversen. Foto: MF vitenskapelig høyskole

MF vitenskapelig høyskole er kjent for å ha et flerkulturelt og mangfoldig miljø, noe førsteamanuensisen er stolt av.

– Her møter du mange med en annen bakgrunn enn deg selv. Dere lærer av hverandre og utfordrer hverandre. Skolen er relativt liten, og det er lett å bli kjent med både studenter og lærere. Det gir et helt unikt miljø, sier Iversen.

Nadia Akpana Larsen er en av studentene som har valgt bachelorstudiet i globalisering og sosial bærekraft.

– Studiet er fullt av tema som er både viktige og tidsriktige, ja til og med dagsaktuelle. Både oppgaver og eksamener handler mye om det som foregår i verden i dag. Det er kjempegøy!

Hun mener studiet tilbyr henne det hun er opptatt av.

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, og ville ta en utdanning som tar for seg det jeg er mest opptatt av. Alt fra rasisme og urett, til historien om ulike folkegrupper gjennom tidene og frem til i dag, avslutter hun.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.