Kina og Iran oppfordrer deres felles nabo Afghanistan til å oppheve restriksjonene på kvinners arbeid og utdannelse.

Oppfordringen kom i en felles erklæring ved avslutningen av Irans president Ebrahim Raisis besøk i Beijing. Under besøket har de to partene bekreftet tette økonomiske og politiske bånd og avvist de vestlige lands standarder for menneskerettigheter og demokrati, skriver Associated Press.

– Annuller alle diskriminerende tiltak mot kvinner

Etter at Taliban overtok i Afghanistan i august 2021 har de forbudt all utdannelse for kvinner utover grunnskolens sjette klasse og fjernet kvinner i embeder og andre fremtredende stillinger.

– De to partene oppfordrer de afghanske lederne til å danne en inkluderende regjering der alle etniske og politiske grupper rent faktisk deltar, og å annullere alle diskriminerende tiltak mot kvinner, etniske minoriteter og andre religioner, heter det i erklæringen. 

– USA og NATO ansvarlig for Afghanistan

Kina og Iran legger til at USA og dets NATO-allierte er ansvarlig for den nuværende situasjonen i Afghanistan.

I et tidligere møte med den kinesiske lederen Xi Jinping har Raisi uttrykt støtte til Kinas undertrykkelse av demokratiet i Hong Kong og til landets krav på det selvstyrte, demokratiske Taiwan.

Iranian revolutionary girl setting regime propaganda banners on fire – February 10
byu/BaghaliPoloBaGardan inNewIran

Iran: Gravid ung­jente dømt til heise­kranen. Hen­rettelsen nær fore­stående

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.