Nesten hver tredje person under 30 år hevder de vil kutte i forbruket av rødt kjøtt i år.
InFact har på oppdrag fra Nationen spurt nordmenn om de har planer om å spise mindre rødt kjøtt i 2023.
Nesten en av fire, 23,6 prosent, svarer at de ønsker å redusere forbruket, skriver NTB.
I aldersgruppen 18 til 29 år svarer 29,1 prosent at de vil redusere inntaket.
Rundt 6 prosent sier at de ikke spiser rødt kjøtt, men nesten seks av ti, 58,9 prosent, sier at de vil spise like mye som i dag.
Henrik Nordtun Gjertsen, leder i Norges Bygdeungdomslag, er svært kritisk til denne utviklingen.
– Jeg er kritisk til svarene. Kjøttproduksjon er en bærebjelke for distriktslandbruket og bygder over hele landet. Den norske geografien er godt tilrettelagt for kjøttproduksjon.
Vil ha slutt på kjøttindustrien – lanserer plantebasert mat skapt av fermenterte mikrober
Gjertsen fremhever det faktum at det i nåværende situasjon er viktigere enn noen gang å forsvare egen matproduksjon.
– I en tid med global matusikkerhet er vi avhengige av at alle land utnytter sine ressurser, og rødt kjøtt er det vi har best forutsetning for å produsere i store deler av landet, sier han.
Gina Gylver, leder i Natur og Ungdom, er rykende uenig med Gjertsen, og sier hun er veldig glad for at nær hver tredje unge voksen vil kutte i forbruket, men mener samtidig at enda flere burde ha den samme innstillingen.
– Det er bra at det ligger såpass høyt, men det burde ligget enda høyere, sier Gylver til Nationen.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!
Kjøp «Mesteren og Margarita» her!
Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!
Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!