Jyllands-Posten intervjuer et italiensk par fra Padova som har flyttet til Herning i Jylland hvor kona skal arbeide som psykiater ved det nye sykehuset. De har flyttet fordi Italia er ved å bli et land for gamle, sier de, og man må arbeide for mye. De ønsker en bedre balanse mellom arbeid og fritid. Mer tid til familien.

Men for Jyllands-Posten er de et eksempel på at flere europeiske land går mot en halvering av befolkningen og det vil bli mangel på kvalifisert arbeidskraft.

Imens har hendes eget hjemland, Italien, kurs mod at miste halvdelen af dets indbyggere frem mod 2100. Det samme gælder for Spanien, Portugal, Grækenland og Polen. Det ser endnu værre ud for lande som Letland, Bulgarien og Kroatien, der alle har udsigt til at miste omkring 60 pct. af deres nuværende antal indbyggere. Medmindre, at der sker en massiv indvandring.

Det er lov å nevne problemets karakter: For lav fertilitet. Men ikke årsakene.

Hvorfor vil ikke kvinnene ha flere barn? Hvorfor gifter de seg senere? Hvorfor har menn problemer med å finne kvinner de kan stifte familie med? Utdannede kvinner er kresne og de har bare et lite tidsvindu til å få barn. Mange velger karrieren fremfor barn.

En me-kultur stimulerer ikke til familier, men singleliv. Det samme gjør høye skilsmissetall. I Norge «mistet» 25.000 barn tryggheten i hjemmet i 2022.

Mangel på familieverdier er blant de største drawback for en kultur, men journalistene er ikke «der». Det ønsker de ikke snakker om. De er blant de siste som kommer til å innrømme at det er kulturen det er noe galt med.

Snakk opp ikke bare det å få barn, men vår egen kulturs overlevelse. Så lenge det er tabu vil utviklingen fortsette.

Professor Stein Emil Vollset fra Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) ved University of Washington siger til Jyllands-Posten, at han ikke er i tvivl om, at verden vil ændre sig voldsomt fremover.

»Det er nogle ganske dramatiske ændringer, der er på vej. Der er tale om fødselsunderskud og faldende befolkningstal i store dele af verden, samtidig med at man vil se en fortsat befolkningseksplosion i Afrika især syd for Sahara. Her vil befolkningen vokse fra lidt over 1 mia. i dag til over 2 mia. i 2050,« siger Stein Emil Vollset.

Men samtidig vil ikke ekspertene snakke fødselskontroll og religion. Hvorfor skal resten av verden ta seg av en region som ikke klarer å styre balansen mellom folkemengde og ressurser?

Journalistene i Jyllands-Posten innrømmer indirekte at noe er galt. De sier at Vesten kommer til å tappe Afrika for høyt utdannede som leger.

Ifølge FN vil afrikanske lande som Congo, Egypten, Etiopien, Nigeria og Tanzania stå for hovedparten af befolkningsvæksten i verden frem mod 2100. Samtidig vil man i mange rige lande, forklarer Stein Emil Vollset, få en meget skæv aldersfordeling domineret af ældre, hvor man vil få svært ved at opretholde pleje og velfærd. Derfor bliver man nødt til at tænke nyt. (….)

Det «nye» er det samme som det gamle: Man vil tiltrekke seg kvalifiserte fra landene i sør og bryr seg ikke om at man blodtapper andres samfunn.

Stig Jensen, der er lektor ved Center for Afrikastudier på Københavns Universitet, er heller ikke i tvivl om, at den vestlige verdens livsstil, kultur og generelle værdier kommer under et voldsomt pres, i takt med at de rige landes befolkningstal skrumper, og andre lande får flere indbyggere.

Han er samtidig bekymret for, at vi i de rige lande i stigende grad lykkes med at tiltrække mange af de bedst uddannede fra bl.a. afrikanske lande.

»Det handler om alt fra læger til sygeplejersker og andre med gode uddannelser. På den måde trækker vi rigtig mange med god uddannelse ud af Afrika. Fordi de ikke kan se, at de har en fremtid der, mens de hos os ser en bedre fremtid og ikke mindst en mere sikker fremtid. Det perspektiv er også vigtigt at få italesat,« mener Stig Jensen.

Den sentrale setning er: -Fordi de ikke kan se, at de har en fremtid der. Hvorfor har de ikke det? Vi vet svaret: Mangel på styring, mangel på rettsstat, ytringsfrihet, transparens, og florerende korrupsjon. Mangel på infrastruktur som fungerer.

Men det disse forskerne overhodet ikke vil gå inn på er at Europa og USA er ved å få tredjeverdenproblemer. Samholdet forsvinner, infrastruktur fungerer ikke, utdannelsesnivået synker og korrupsjon er ved å bite seg fast.

Det har nettopp med den elitære ideologien å gjøre: Avskaffelse av tradisjonene som holdt tingene på plass.

Man har helt bevisst brutt ned grensene, fysiske som mentale. For å bøte på problemene må man importere enda flere utlendinger og tappe landene hvor forholdene er tøffere. Det vil vare en liten stund inntil forholdene er utjevnet.

Men inntil videre later man som problemene kan løses ved kortsiktige løsninger:

Professor Flemming Konradsen fra Institut for Folkesundhed ved Københavns Universitet og chef for global sundhed ved Novo Nordisk Fonden er ikke i tvivl om, at mange af de rige lande er tvunget til at lukke langt mere op for indvandring fra andre lande.

I Sovjetunionen lekte man seg med tall og glemte at det var mennesker:

Til gengæld kommer det formentlig til at betale sig, at et land som Sverige i 2015 tog mod så mange flygtninge, som man gjorde,« mener Flemming Konradsen.

Samtlige av de Jyllands-Posten har snakket med ser på europeernes marsj mot høyre som et faretegn, de ser fascisme ved høylys dag.

»Det er der ikke tvivl om. Nu har vi lige set det, der er sket i Tyskland. I Ungarn har de Orbán. Og i Italien har de lige fået den mest højreorienterede regering længe, som ovenikøbet har rødder tilbage til nyfascismen efter krigen,« siger Gert Sørensen.

Han er seniorforsker ved København Universitet.

Alle forskerne abonnerer på EU-ideologien som tillater dem å omskrive historien om Vesten. Deres anti-kolonialisme gir drivkraft til ønsket om mer innvandring som kan kompensere for lav fertilitet. Til syvende og sist er det det det handler om: Vi blir utradert og det er historiens gang. De vil vi skal akseptere et faktum de selv har skapt.

 

Verden i dramatisk forandring – magtfulde lande mister betydning

 

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.