Arbeiderpartiet faller videre og når et foreløpig bunnivå på 16,7 prosent. Dette kommer frem i en ny Sentio-måling for november.
Det går fra ille til verre for Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet.
Forrige uke fikk partiet svake 16,9 prosent i en meningsmåling gjort for Dagsavisen og FriFagbevegelse. Men fallet fortsetter. Nå går de ytterligere tilbake i Nettavisens novembermåling utført av Sentio, og oppnår 16,7 prosent.
NTB melder om dette onsdag kveld.
Meningsmålerne er forbauset over det massive fallet Ap nå opplever:
– Aldri har vi siden oppstarten i oktober 1997 målt partiet så lavt, sier Sentios administrerende direktør Arve Østgaard til Nettavisen.
Ap går der tilbake 1,4 prosentpoeng fra oktober, hvilket også var en elendig måned for det tidligere klart største og dominerende partiet i landet. I dag er det en skygge av seg selv.
Også regjeringspartier Senterpartiet faller med 0,7 prosentpoeng, og nærmer seg sperregrensen med en oppslutning på 4,4 prosent.
De to regjerende partiene har altså knapt over 21 prosent av velgerne i ryggen, og hele regjeringsprosjektet sliter tungt.
Høyre fortsetter sin strategi med å sitte musestille i båten, noe som åpenbart lønner seg i disse tider. I denne målingen fra Nettavisen oppnår de 31,6 prosent, uten at det er helt enkelt å peke på hva de har sagt og gjort som skulle tilsi en slik fremgang.
Dermed går Erna Solberg og Høyre mest frem av alle partier, opp 2,3 prosentpoeng fra oktober.
Høyre, Frp, KrF og Venstre ville fått til sammen 96 mandater på stortinget hvis valgresultatet ble som i målingen. 85 mandater er grensen for flertall.
For de øvrige partiene er oppslutningen som følger:
Frp 13,4 (-0,3), Venstre 4,8 (+1), MDG 4,4 (+0,4), Krf 4,6 (+0,9), SV 10,0 (+0,7), Rødt 4,7 (-2,4), Andre 5,4 (-0,6).
Ingen partier havner under sperregrensen denne gangen, selv om flere ligger og vaker rett over det magiske tallet 4.
Ikke minst konstateres det at Rødt nå plutselig tilhører gruppen av partier som snuser på sperregrensen, etter at de lenge har befunnet seg godt over.
Meningsmålingen er tatt opp før, under og etter Debatten på NRK i forrige uke, der AUF-leder Astrid Hoem tok et kraftig oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske. Denne seansen ble med andre ord ikke spesielt positiv for partiet.
Feilmarginen i målingen er oppgitt til mellom 1,5 og 3,5 prosent.
Bestill den nye boken fra Document forlag:
Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:
Husk å støtte Document: