Et brev der en gruppe liberale Demokrater ber president Biden om Russland-diplomati, vekker raseri.

Nå trekker de brevet, skriver Dagbladet.

Liberale profiler som Alexandria Ocasio-Cortez signerte brevet som vekker avsky og raseri i eget parti.

– Det er en moralsk og strategisk fare å sette seg ned med Putin for tidlig. Da risikerer man å legitimere hans forbrytelser og overlate deler av Ukraina til Russland i en avtale som Putin ikke engang vil respektere, skriver Demokratenes sjefforhandler, Chris Murphy, på Twitter.

Misfornøyde Demokrater mener at innholdet i brevet strider mot Det demokratiske partiets standpunkt om å vise resolutt støtte til Ukraina.

Pramila Jayapal, som leder partiets progressive gruppe i Representantenes hus, tar på seg ansvaret og sier at brevet ble sendt uten en ordentlig gjennomgang.

– Brevet ble skissert for flere måneder siden og ble dessverre offentliggjort av ansatte uten å ha blitt kritisk gjennomgått, skriver Jayapal.

Teksten i brevet har sirkulert i demokratiske kretser siden juni, men da var det bare en håndfull folkevalgte som hadde skrevet under på det, ifølge nyhetsbyrået AP.

Gruppen av liberale progressive Demokrater ønsket at USAs president Joe Biden skulle gå i direkte dialog med Russland for å få slutt på kamphandlingene i Ukraina.

«Alternativet til diplomatiet er en langvarig krig, med alt vi vet det medfører og også katastrofale og uvisse risikoer», heter det i brevet.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.