Det er like greit at NRK avlyser den planlagte hijab-debatten fremfor – enda en gang – å la ytterpunktene komme til orde, så vi ikke lærer noe nytt. Vi er lei av hijab-debatten.
Dette skriver Claudio Castello og redaktør Majoran Vivekananthan i en kommentar i den selverklærte flerkulturelle nettavisen Utrop.
De to mennene er altså lei av hijab-debatten. De slipper tross alt å være lei av å traske rundt i hijab, siden deres maskulinitet frigjør dem fra slik tvang.
NRK skaper kontrovers med sin beslutning om å innstille kveldens debatt, som skulle handle om det religiøse plagget.
Det hersker dog en viss uenighet om hvorvidt hijab er et religiøst plagg. Mange anser hijab som et ideologisk plagg, et islamistisk symbol. Dette inkluderer Høyre-politiker Mahmoud Farahmand, som uttrykte dette i et foredrag for Kringkastningsrådet i forbindelse med debatten om hijab etter programmet «Faten tar valget» i 2017 (Farahmands foredrag starter etter 57 minutter).
Til orientering: Farahmand har iransk bakgrunn.
NRK promoterer jo islam og hijab på inn- og utpust, det er ren rutine. Selv UDI søker etter hijabis.
Temaet har en langvarig og kontroversiell historie i offentligheten, og er blitt debattert i mange kanaler mange ganger. For de aller fleste debattantene i Norge er hijab essensen i en debatt om islam.
Som nevnt: Hvis islam hadde vært en slags religion som ikke hadde noen konsekvenser for resten av verden, hadde ikke hijab skapt noen debatt. Men mange anser altså hijab som en ideologisk erklæring.
For min del, som ateist og blasfemiker, symboliserer hijaben en ideologi som dømmer meg og min familie til døden. Derfor unngår jeg mennesker iført hijab med alle midler. Jeg trakasserer ikke dem jeg møter, men unngår unødvendig samvær og samtaler.
Kritikk kan oppfattes som angrep på personen. For motstandere representerer plagget kjønnssegregering, fundamentalisme og kvinneundertrykking.
Islamister har forstått identitetspolitikken, og utnytter dette på sitt groveste. De finner opp begreper som islamofobi og krever underkastelse og respekt.
Jeg har hverken vilje til underkastelse eller et snev av respekt for en tyrannisk ideologi fra 600-tallets arabiske sletter. Islam har kun ført til katastrofer og ondskap overalt i de delene av verden hvor den har fått fotfeste.
Det betyr ikke at alle mennesker fra muslimske land er onde, tvert imot. De er de aller største ofrene. For ideologien styres av de verste folkene.
Her i Norge dukker politikere stadig opp i moskéer, og muslimske høytider feires på NRK. Men hvor mange ganger har organisasjoner som Ex-muslims of Norway fått besøk av en statsråd?
La kvinnene bestemme over sin egen kropp, seksualitet og klesplagg. Om det gjelder muslimske kvinner i Iran eller Norge. Retten skal gjelde både til å ta på seg hijab så vel som å ta den av.
Dette høres vel og bra ut. Men for det første er det ikke et reellt valg, selv her i Vesten. De muslimske jentene som nekter å bære hijab, blir i enkelte miljøer sett på som usømmelige. Presset fra storfamilien og det muslimske miljøet er for mange nokså stort.
Dessuten finnes det ingen valgmulighet i land som Iran og Saudi-Arabia, hvor islamismen dominerer.
De som bærer hijaben frivillig, støtter dette presset mot iranske kvinner og muslimske jenter i enkelte miljøer her hjemme, selv om de kanskje ikke mener dette selv.
NRK-redaksjonen har latt brukermedvirkningen bestemme.
Dette er rent sprøyt. En hær av islamske støttespillere, sikkert en god del venstrevridde islamofile, har lagt et press på et selskap finansiert av norske skattebetalere, og NRK-ledelsen føyde seg trolig med stor glede for den islamvennlige ledelsen.
Det er vel liten tvil om at et flertall av norske skattebetalere hadde ønsket en hijab-debatt på NRK velkommen. Det kunne man blant annet ane ved alle kommentarene i sosiale medier etter at det ble kjent at debatten styrt av Fredrik Solvang ble avlyst i siste liten.
Hijab-debatten vil ikke ta slutt før vi nordmenn slipper å bli omringet av jenter i hijab hver eneste gang vi beveger oss i sentrale strøk og muslimske jenter har en reell valgfrihet over hele verden.
Mahsa Amani viste oss hva dette egentlig dreier seg om.
Les også: