Shetland opplever kraftige forstyrrelser etter at en sjøkabel ble skadd, skriver flere britiske medier.

Det er sjøkabelen på sørsiden mellom øyene og fastlandet som er kuttet, sier politiet ifølge BBC.

Politiet sa at telefoner, internett og datamaskiner ikke var brukbare, og at politioffiserer patruljerer for å prøve å berolige innbyggerne.

Reparasjonene av en annen kabel, som knytter Shetland med Færøyene, pågår fortsatt, etter at den ble skadet i forrige uke.

Alastair Carmichael, som representerer Orknøyene og Shetland i det britiske parlamentet, sier at BBC at han har tatt opp problemet med den britiske regjeringen, men forsto det slik at det kunne ta dager før kommunikasjonen ble gjenopprettet.

Både private og bedrifter er berørt av kabelskaden. Ifølge kanalen er det flere butikker som ikke kan ta kortbetalinger. Det er om lag 23.000 innbyggere på Shetland. (NTB)

Flyplassen Sumburgh fungerer som normalt. Men ferjeselskapet Serco NorthLink Ferries kan ikke bekrefte om problemet vil ha noen innvirkning på deres drift.

Lokalt politi sier til BBC:

«Vi forventer at det vil vise seg å være fiskefartøyer som har skadet kabelen, men det er svært sjelden vi har to problemer samtidig.»

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.