Tusenvis av mennesker deltok i en demonstrasjon i kriserammede Tunisias hovedstad lørdag. De anklager den autoritære presidenten for å ha kuppet makten.
Tunisia har vært sett på som et av Nord-Afrikas mest moderne og reformvennlige samfunn. Det var her den såkalte arabiske våren startet, og det har vært forventninger til utviklingen av denne nasjonen.
Kanskje kunne det likevel være håp for et muslimsk land i Nord-Afrika, tenkte mange. Her kunne det bli både et fungerende demokrati og god vekst i levestandarden .
Nå ser det meste av disse forventningene ut til å falle i grus. For det er krisestemning og opptøyer som i dag preger landet.
NTB-AFP-DPA rapporterer om den seneste utviklingen i Tunisia:
– Revolusjon mot diktator Kais, ropte flere av demonstrantene som i sentrum av Tunis viste sin avsky mot president Kais Saied og krevde en løsning på den økonomiske krisen landet står i.
Tunisiere sliter med skyhøye matvarepriser og mangel på råvarer. En ulmende misnøye truer med å slå ut i uroligheter – i landet som utløste Den arabiske våren.
Arbeidsledigheten ligger på 18 prosent, ifølge de siste tallene fra Verdensbanken.
Mange tunisiere forsøker nå å komme seg til Europa på jakt etter et bedre liv. Men der er de i liten grad velkomne.
Det tunisiske forumet for økonomiske og sosiale rettigheter, en frivillig organisasjon som overvåker migrasjon, opplyser at 507 tunisiere har omkommet eller forsvunnet under forsøk på å krysse Middelhavet så langt i år.
Den tunisiske kystvakten opplyser på sin side at de har hindret over 1.500 forsøk på ulovlig migrasjon til Italia i perioden januar til september.
Les mer om situasjonen i det som var et «håpets fyrtårn» i det muslimske Nord-Afrika:
Ny bok! Bestill fra Document forlag:
Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.
Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:
Husk å støtte Document: