MDGs Une Bastholm vil at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger.  Foto: Terje Pedersen / NTB

Forslaget i statsbudsjettet om å redusere antall kvoteflyktninger fra 3.000 til 2.000 faller ikke i god jord hos MDG. Høy innvandring til Norge er partiets hjertesak nr. 2, nest etter klimasaken.

I forbindelse med statsbudsjettet foreslår regjeringen å redusere antallet kvoteflyktninger til Norge:

«Regjeringen mener at antall overføringsflyktninger må ses i sammenheng med antall asylsøkere og andre innvandrings- og integreringsutfordringer i Norge», skriver Justisdepartementet i forslaget til statsbudsjett, ifølge NTB.

Dette får det svært innvandringspositive partiet MDG til å reagere. Bare klimasaken engasjerer partiet mer:

– Det gjør veldig vondt å se at regjeringen vil ta imot færre kvoteflyktninger, i en tid hvor antallet flyktninger i verden har økt voldsomt, og nå er på svimlende 100 millioner, sier stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) i en kommentar til NTB.

Hun mener Norge har stor kapasitet i kommunene til å ta imot mennesker på flukt.

– Kvoteflyktninger er barn og voksne som FN allerede har plukket ut og som vi vet har behov for beskyttelse og trygghet som de ikke kan få i nærområdene, legger hun til.

Det er et åpent spørsmål hvordan Stortinget vil stemme i et slikt spørsmål, da regjeringens støtteparti SV vanligvis deler det synet MDG her uttrykker.  Det samme gjør Rødt.

Samtidig deler borgerlige partier som FrP og antagelig Høyre regjeringens ønske om en reduksjon i antallet, mens Venstre og KrF antagelig vil stemme for en mest åpen dør for slike flyktninger.

Her kan det ligge an til en runde i Stortinget der det stemmes på kryss og tvers av de tradisjonelle borgerlige/rødgrønne blokkene.

Les også: 

MDG innstiller 23-årig muslim til ordfører­kandidat i Oslo

Ny bok fra Document forlag, bestill i dag:

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.