En ny undersøkelse fra Novus som er offentliggjort av Bulletin, viser at over 85 prosent av utenlandsfødte personer i Sverige har reist tilbake til fødelandet på ferie.

Blant dem som kom til Sverige som flyktninger, er andelen som har feriert i sitt gamle hjemland, 79 prosent. – altså nær fire av fem. Den tilsvarende andelen blant familiemigranter er 92 prosent.

Bulletins undersøkelse viser også at et stort flertall av de som er født i utlandet, ikke planlegger å returnere til hjemlandet. Av de spurte er det bare to prosent som planlegger å returnere til fødelandet i fremtiden, mens 16 prosent sier kanskje.

76 prosent sier de har tenkt å bli, og 81 prosent av totalen tilhører gruppen som kom til Sverige fra et ikke-europeisk land. 53 prosent av dem som er født i utlandet, mener at Sverige er et bedre land for barna å vokse opp enn, mens 9 prosent mener Sverige er dårligere enn hjemlandet.

Aftenposten skrev i 2018 at 24 prosent av innvandrerne til Norge fra Somalia, 40 prosent fra Afghanistan, 55 prosent fra Iran og 71 prosent fra Irak reiste regelmessig til sine hjemland.

For dem som har fått asyl i Sverige, er det ingen begrensninger når det gjelder å reise tilbake til hjemlandet. Andre land har strengere regler. Sveits tillater for eksempel ikke asylsøkere å reise tilbake til hjemlandet for å se slektninger eller reise på ferie, bortsett fra under helt spesielle omstendigheter.

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

Kjøp «Klanen» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.