Vindparken på Smøla er en omdiskutert konsekvens av klimaangst og «grønt skifte». Foto: Kjell Herskedal / NTB.

Til tross for flere tiår med ensidig påvirkning om såkalte menneskeskapte klimaendringer, er det en stor andel av befolkningen som ikke lar seg bekymre slik myndighetene vil.

I en ny måling foretatt Opinion på vegne av Verdens naturfond (WWF), går det blant annet frem hvor mange nordmenn som per i dag er bekymret/ikke bekymret over klimaendringene.

Det har helt siden 1990-tallet vært kjørt en massiv kampanje fra myndigheter og media for å «overbevise» befolkningen om hvilken formidabel trussel det er snakk om. Alle MÅ være redde.

Hele tiden har det blitt servert påstander om katastrofer som skulle inntreffe innen bestemte datoer, som formidabel havstigning, at pol-isen skulle forsvinne helt, at isbjørnene skulle dø ut, at snø og skiføre skulle bli så å si borte m.m.

Ingenting av dette har inntruffet som det har vært spådd. Istedenfor å gå i seg selv og stille spørsmål ved egne, skråsikre doktriner, har så «ekspertene» og deres ukritiske mikrofonstativer i mediene bare satt nye datoer for når krisene skal finne sted. Kent Andersen har tatt for seg dette skuespillet:

Alle feilslåtte klimaspådommer samlet på ett sted!

Med tanke på det nesten ufattelige omfanget av ensidig påvirkning som har vært kjørt og kjøres i medier, i skoler, i politikken osv, kunne man kanskje ha ventet at en samlet befolkning per nå ville vært fra seg av frykt for de varslede katastrofer. Hvem kan motstå slik systematisk mediekjør over tid?

Men i målingen som nå legges frem, viser det seg faktisk at hver tredje nordmann ikke er bekymret. Man har rett og slett ikke latt seg skremme av påvirkningen, ja, rett og slett propagandaen, som bedrives.

Mange har  ved selvsyn sett at spådommene ettertrykkelig har feilet, og man har dermed trukket sine egne slutninger om troverdigheten til dem som fremmer alt dette.

Folk er gjerne klokere enn myndighetene later til å tro. Man lar seg ikke lure så lett.

68 prosent av de spurte at de er bekymret for klimaendringene, opplyser NTB.

Dermed er det ca. en tredel som ikke svarer dette. De er ikke bekymret.

Et flertall av de spurte mener også at i den grad klimaendringer faktisk er et problem, så er det noe myndighetene får ta seg av, og ikke noe som skal veltes over på enkeltpersoner i samfunnet.

Det er imidlertid andre problemer befolkningen opplever som mer reelle:

88 prosent svarer at de er bekymret for plastforsøpling i verdenshavene, mens 73 prosent er bekymret for utryddelse av arter.

Dette er noe helt annet enn påståtte klimaendringer.

Sju av ti nordmenn mener politikerne må gjøre langt mer for å stanse tap av natur enn de gjør i dag, viser en ny undersøkelse, skriver NTB.

Mange vil mene at naturraseringen i forbindelse med vindkraftutbygging er en del av dette bildet, slikt er noe som provoserer både i lokalsamfunn og nasjonalt. Se lenke til sak om Haramsøya-bruduljene nederst.

Spørsmålet er hvilke konklusjoner myndigheter og deres lydige PR-apparat i de store mediene vil trekke av at deres kampanjer ikke har nådd bedre frem.

Det er dessverre grunn til å frykte at løsningen sett med deres øyne, vil være «mer av det samme», nå må det bare kjøres enda hardere på med skrekkpropaganda.

Kanskje flere bilder av gråtende barn og dyr med triste øyne? Isbjørner? Selunger?

Les også: 

Kampen mot vindturbinene på Haramsøya hardner til

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.