15-åringen som ble pågrepet etter skytingen i Emporia i Malmø fredag har i avhør tilstått drap og drapsforsøk. Et gjengmedlem ble drept og en tilfeldig forbipasserende kvinne ble såret. 15-åringen nektet først, men søndag opplyser hans advokat at han nå tilstår.

– Han har under ett förhör tagit på sig ansvaret och erkänner mord och mordförsök. Vi hade ett samtal i går kväll han och jag, han meddelade då att han hade för avsikt att ändra inställning, vad det var för skäl till det får väl kanske framkomma senare, sier advokat Johan Fernvall, til Ekot.

Den 31 år gamle gjenglederen som ble skutt og drept fredag ​​var en kjent leder i den kriminelle gjengen Satudarahs underavdeling «Assassins», med skyting og utpressing som forretningsidé.

Gutten som nå har tilstått forbrytelsen ble pågrepet kun 22 minutter etter at alarmen gikk. 15-åringen bor i Gøteborg, og er allerede kjent av politiet. Han ble i fjor tatt hånd om i henhold til loven om omsorg for unge, LVU.

Dommen viser at sosialtjenesten mente at 15-åringen løp høy risiko for å skade helsen gjennom overgrep, kriminalitet og «sosial destruktiv atferd». Ifølge Expressen var han mistenkt for flere lovbrudd, blant annet grovt tyveri og trusler. På tidspunktet for drapene var gutten på flukt fra LVU-varetekt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.