Det amerikanske magasinet the Atlantic er blitt et propagandaorgan for den radikale venstresiden i USA. Bladet eies av enken etter Steve Jobs og har dermed ubegrensede midler. The Atlantic sprer hat. Det var her historien om at Trump hadde hånet soldater som lå på en kirkegård i Normandie oppsto. Historien var helt grunnløs, men så lenge hovedstrømsmediene refererer historiene og det tar tid å avkrefte dem, er skaden oppstått.

Nå er det en forfatter som skriver at den katolske rosenkransen er blitt et symbol på ekstremisme.  Daniel Panneton er bidragsyter til the Atlantic. Han sammenligner rosenkransen med det halvautomatiske våpenet AR-15:

«Just as the AR-15 rifle has become a sacred object for Christian nationalists in general, the rosary has acquired a militaristic meaning for radical-traditional (or ‘rad trad’) Catholics,» Panneton claimed in the Sunday piece titled, «How the Rosary Became an Extremist Symbol.»

«Akkurat som AR-15-riflen har blitt et hellig objekt for kristne nasjonalister generelt, har rosenkransen fått en militaristisk betydning for radikal-tradisjonelle (eller ‘rad trad’) katolikker,» hevdet Panneton i søndagsstykket med tittelen, «How rosenkransen ble et ekstremistisk symbol.»

Begrepet rad-trad eller radikal-tradisjonelle er en tilsnikelse. Panneton mener selvfølgelig konservative katolikker, men det ordet ville han ikke bruke da det omfatter en for stor del av USAs 60 milliioer katolikker. Han innfører heller et nytt begrep som ligger i en akse venstresiden kontrollerer og definerer.

Fox News er med å legitimere problemstillingen ved ikke å påpeke hvor forgiftende slike utspill er.

He added, «On this extremist fringe, rosary beads have been woven into a conspiratorial politics and absolutist gun culture. These armed radical traditionalists have taken up a spiritual notion that the rosary can be a weapon in the fight against evil and turned it into something dangerously literal.»

Han la til, «På denne ekstremistiske utkanten har rosenkransperler blitt vevd inn i en konspiratorisk politikk og absolutistisk våpenkultur. Disse væpnede radikale tradisjonalistene har tatt opp en åndelig forestilling om at rosenkransen kan være et våpen i kampen mot ondskap og gjort det til noe farlig bokstavelig.»

Selvfølgelig kan rosenkransen være et våpen i kampen mot ondskap. Panneton begir seg inn på troens område og vil bestemme hva symbolene betyr.

Det er liten tvil om bakgrunnen for angrepet: Katolikker er i første linje i kampen for retten til liv. Venstresiden er blitt militante pro-abort-aktivister og i USA vil Demokratene at retten til abort skal gjelde helt opp til fødselen. De er som Tucker sier, blitt en dødskult.

Venstresiden forsøker brennmerke katolikker med høyreekstremisme:

Warning that Catholics are a «growing contingent of Christian nationalism,» Panneton commented that «Catholic imagery now blends freely with staple alt-right memes that romanticize ancient Rome or idealize the traditional patriarchal family.» He also commented that as the divide between American Catholics and Protestants has waned, they have become «cemented in common causes such as hostility toward abortion-rightsadvocates.»

Panneton advarte om at katolikker er en «voksende kontingent av kristen nasjonalisme,» kommenterte Panneton at «katolske bilder nå blander seg fritt med standard alternativ-høyre memer som romantiserer det gamle Roma eller idealiserer den tradisjonelle patriarkalske familien.» Han kommenterte også at etter hvert som skillet mellom amerikanske katolikker og protestanter har avtatt, har de blitt «sementert i vanlige årsaker som fiendtlighet mot forkjempere for abortrettigheter.»

Venstresiden i USA har blinket ut konservative kristne som motstandere. Angrepet på familien og kvinne og mann har fått mange til å våkne.

Det er påfallende at storyen i Fox News ikke antyder hvor «langt ute» artikkelen i the Atlantic er.

Atlantic op-ed claims Catholic rosary has become ‘an extremist symbol

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.