Korallmengden har økt på store deler av Great Barrier Reef, verdens største korallrev. Dette revet har lenge vært brukt som eksempel på at klimaendringer ødelegger livet i havet.
Great Barrier Reef er et enormt rev utenfor østkysten av Australia, og er ofte trukket inn sammenhenger som har med klimaet å gjøre.
Her er det virkelig krise på gang, har man fått inntrykk av.
Men fra NTB- AFPH kommer det nå en litt mer beroligende melding. Undersøkelser foretatt tidligere i år viste nemlig at mengden koraller hadde økt i nordlige og sentrale deler av revet. Det går fram av en ny rapport publisert av australske myndigheter.
Her har man kunnet lese i rapport etter rapport og medieoppslag etter medieoppslag om at korallene nærmest dør i rekordfart.
Nå er bildet langt mindre dystert, ifølge disse seneste undersøkelsene. Per i dag er 36 prosent av den nordlige delen dekket av harde koraller. Dette er den høyeste andelen noensinne siden målingene begynte i 1985. I 2017 var koralldekket nede på 13 prosent.
Livet i disse revene ser med andre ord til å variere, og later dermed til å være uavhengig av alle de sammenhenger diverse aktivister har forsøkt å sette det hele inn i.
– Disse siste resultatene viser at det på revet fortsatt kan være bedring i perioder uten intense forstyrrelser, sier forsker Paul Hardisty ved Australian Institute of Marine Science.
Det tas et forbehold om at deler av årets undersøkelser ble utført før det siste tilfellet av såkalt massebleking i februar og mars, ifølge The Guardian.
Mange vil uansett mene at det nå ser mindre skremmende ut enn det gjorde for kort tid siden.
Les også:
Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:
Kjøp «Et varslet energisjokk» her!
Bestill også:
Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!
Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:
Husk å støtte Document: