Førsteklassinger i Troms og Finnmark fylke blir årlig tildelt en skolesekk. I år er sekken prydet med Pride-symbol. Indoktrineringen kan ikke starte tidlig nok for barn som trolig har lært om LGBTQIA2S+ allerede i barnehagen.
Fylkestingspolitiker Nils Einar Samuelsen (KrF) er skuffet over fylkets valg av utsmykning på årets skolesekker til førsteklassingene, og mener sekken splitter mer enn den samler.
I et debattinnlegg i Framtid Nord skriver han at han er forundret over fylkets valg.
De har valgt å la en varseltrekant med tilsynelatende et mønster av Pride-flagget i midten være det symbolet som våre 6-åringer skal ha på sin rygg den første skoledagen, og allerede i en så tidlig alder bli bedt av Troms og Finnmark fylkeskommune å reklamere for en ideologi og en politisk påvirkning som på langt nær alle i samfunnet kan dele og stå inne for.
Vanlige trafikkskilt det skal alle ha opplæring i og følge. Men det skiltsymbolet som fylkesrådet har valgt å pryde våre barns sekker med denne gangen, det er ikke et samlende symbol, og er heller ikke et symbol som flere av foreldrene til fylkets førsteklassinger kan stå inne for, og dermed heller ikke en merkelapp som flere av oss vil sette på våre små barns rygg.
Truls Olufsen-Mehus er tidligere fylkesleder i Troms og Finnmark KrF, men tapte i april en kampvotering mot Widar Skogan. Olufsen-Mehus har sterke synspunkter rundt kjønnsideologien, og har dessuten vært gjest i studio hos Document.
På sin Facebook-vegg skriver han:
Bra av min favorittgruppeleder i fylkestinget for KrF, Nils Einar Samuelsen, å sette ord på hvorfor dette politiske symbolet, regnbuen med 6 farger, er problematisk.
Det som er problematisk med slike episoder, er ikke at barna blir kjent med at det finnes ulike legninger og ulike holdninger til hvordan man organiserer sitt kjærlighets- og sexliv. Problemet er at det virker som politikere ikke forstår at organisasjoner som Foreningen Fri er politiske eller idiologisk styrte organisasjoner som fremmer en bestemt ideologi.
Er det virkelig greit at man deler ut en skolesekk som symboliserer at man vil oppløse kjernefamiliene og innføre polygami? Er dette nyttig og produktiv kunnskap for 6-åringer?
Nok en gang havner man i et dilemma når man skal vurdere motivene bak politikeres handlinger. For hvis man stiller seg et spørsmål om hvorfor de tar slike valg, så ser jeg foreløpig ikke mer enn tre alternativer.
1: Enten er de dumme og forstår ikke hva de driver med.
2: Eller så er de onde og gjør slike ting bevisst for å skape splittelse og dermed skaffe seg selv makt, gjennom det eldgamle prinsippet «splitt og hersk».
3: Det tredje alternativet er at de er forført. Enten via ideologisk indoktrinering eller via ren og skjær korrupsjon.
Hvilket alternativ som er verst, det vet jeg ikke. Konsekvensene for de små barna forblir uendret. Men slike ting er spesielt alvorlig i et land som styres etter prinsippet «enhetsskolen».
«Senk farten», står det på skolesekken fylket deler ut til seksåringene. Regnbuefargene tyder på at det ikke er snakk om å senke farten på indoktrineringen.
Mangfold og enhet
Våre politikere skryter mangfold opp i skyene, men i skolen vil de ha enhet. Ser de ikke paradoks-bjelken i sitt eget øye?
En elev i grunnskolen koster rundt 125.000 kroner i året. Hvis vi hadde hatt et reelt fritt skolevalg, så kunne jeg og mine to naboer organisert hjemmeskole for våre til sammen 7 barn, og fått redusert våre skatter med 875.000 kroner til sammen hvert år. Så kunne vi fordelt undervisningen ved å ta noen timer hver uke, fordelt på seks foreldre.
Ved å utvide kretsen noe kunne vi kanskje vært fem familier som gikk sammen. Hvis de to andre familiene til sammen hadde fire barn, så hadde budsjettet til denne hjemmeskolen vært nesten 1,4 millioner kroner i året. Ti godt utdannede foreldre kunne lært opp barna i sine spesialfelt, uten ideologisk indoktrinering.
Men slik fungerer ikke Norge, dessverre. Velger man å undervise barna hjemme, må man allikevel betale for en skole man ikke benytter seg av.
Catch 22.
I år er det en sekk som skiller mer enn den samler
Truls Olufsen-Mehus var gjest i Doc-TV i februar, intervjuet starter cirka 48:00.