I en e-post til Document avviser den kinesiske produsenten av overvåkningskameraer Hikvision, påstandene om at selskapet bryter menneskerettigheter og sikkerhetsstandarder for håndtering av data. Bakgrunnen for dementiet er en sak vi publiserte fredag 11. februar.

Saken hadde tittelen Danmark gransker kinesiske overvåkningskameraer – hva med Norge? og bygget på en artikkel publisert av Berlingske Tidende, som det også lenkes til i artikkelen.

Sent mandag kveld mottok Document en e-post fra Hilde Steinfeld, vice president of public affairs i BCW – Burson Cohn & Wolfe, som er et av verdens største kommunikasjonsbyråer. Hun skriver følgende:

Vi viser til saken dere har skrevet, publiserte fredag 11. februar, som etterlater et inntrykk av at Hikvision bryter menneskerettighetene og sikkerhetsstandarder for håndtering av data.

Saken inneholder faktafeil, mangler og mistenkeliggjør selskapet på galt grunnlag. Hikvision ber om at dette rettes opp umiddelbart.

Uttalelse fra Hikvisions talsperson:

  • Hikvision er forpliktet til å opprettholde retten til privatliv og beskytte mennesker og deres eiendom og tar cybersikkerhet svært alvorlig. Alle produktene våre er utviklet og produsert med tanke på Cybersecurity-by-Design og Privacy-by-Default. Vi er fortsatt kompromissløse i vårt oppdrag om å øke sikkerheten for alle.
  • Hikvision tar alle rapporter om menneskerettigheter svært alvorlig og anerkjenner vårt ansvar for å beskytte mennesker og eiendom. Selskapet har engasjert seg med regjeringer globalt for å avklare misforståelser om selskapet, vår virksomhet og adressere deres bekymringer.

Steinfeld viser også til to rapporter som er oversendt amerikanske myndigheter:

Vi noterer oss dementiet, samtidig som vi påpeker at vår sak bygget på en etterforskning Rigspolitiet i Danmark har satt i gang, slik det opplyses om i saken fra Berlingske Tidende.

NTB sendte mandag kveld ut en repetisjon av fredagens sak, hvor de la til en setning om dementiet:

Selskapet selv avviser beskyldningene og skriver i en uttalelse at de tar både cybersikkerhet og menneskerettigheter på alvor.

Politiets Efterretningstjeneste har tidligere sagt de er «bekjent med konkrete sårbarheter» ved to spesifikke kameraer fra produsenten Hikvision. (NTB)

Hikvision ble i 2010 børsnotert, og selskapet er fremdeles notert på Shenzhen Exchange. Nesten 60 % av selskapet eies av investorer, og mer enn 25 % av aksjene er eid av globale investorer. Selskapet er en av verdens største leverandører av overvåkningskameraer.

Les også:

Sverige: Eies av den kinesiske staten – nå skal selskapet stå for sikkerheten på Arlanda lufthavn

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.