Sju aserbajdsjanske soldater ble drept i sammenstøt på grensa mot Armenia tirsdag, ifølge en talsperson for myndighetene i Baku.
De to landene inngikk våpenhvile samme dag etter at konflikten rundt regionen Nagorno-Karabakh blusset opp igjen. Sammenstøtene tirsdag var de verste siden landene i fjor gikk til krig om den omstridte regionen.
Den seks uker lange konflikten, der mer enn 6.500 mennesker døde, endte i november i fjor. Da kom det på plass en avtale mellom Russland og Armenia som førte til at Armenia avga deler av territoriet de hadde kontrollert i flere tiår.
Men etter at spenningen på grensen har bygget seg opp, har det oppstått ny bekymring for at den territorielle striden kan blusse opp.
– Sju soldater døde og ti ble såret i sammenstøt provosert av Armenia, het det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet i Aserbajdsjan, som la til at situasjonen stabiliserte seg tirsdag kveld.
Armenia rapporterte på sin side at én person er drept, 13 tatt til fange og 24 savnet.
– Situasjonen ved grensens østlige sektor var relativt rolig, og en våpenhvileavtale ble respektert, het det i en uttalelse onsdag morgen.
Armenias statsminister Nikol Pashinyan anklaget tirsdag Aserbajdsjan for å utfordre landets suverenitet og uavhengighet. Svaret fra Baku var at Armenia var ansvarlig for en storstilt militær provokasjon.
Armenia appellerte til sin allierte Russland for militær støtte i tråd med en forsvarspakt som forplikter Moskva til å beskytte landet mot en eventuell utenlandsk invasjon.
Den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu meklet fram en våpenhvileavtale, som trådte i kraft klokken 18.30 tirsdag kveld.
Shoigu sa tirsdag at han hadde oppfordret begge parter til å umiddelbart avslutte handlinger som kunne provosere fram ytterligere eskalering. I tillegg har EU, Frankrike, FN og USA oppfordret begge sider til å dempe spenningsnivået.
Etniske armenske separatister i Nagorno-Karabakh brøt ut av Aserbajdsjan da Sovjetunionen kollapset i 1991, og krigen som fulgte, krevde 30.000 menneskeliv.
Situasjonen har lenge vært spent mellom Armenia og Aserbajdsjan, og situasjonen har eskalert de siste dagene.
Lørdag ble den eneste veien til Nagorno-Karabakh-regionen fra Armenia stengt en kort periode, og tirsdag var det trefninger flere steder langs grensen.