Fotballfans har reagert på at klubben Newcastle United er solgt til Saudi-Arabia. Men når fansen protesterer, blir de anmeldt for rasisme. Det setter et politisk korrekt politi i en knipe.
Tidligere i høst kom nyheten om at den saudiarabiske PIF-gruppen, et offentlig investeringsfond som kontrolleres av kronprins Mohammed bin Salman, hadde sikret seg 80 prosent av aksjene i Premier League-klubben. Dette ifølge MSN-sport .
Dette førte til stor oppstandelse hos både Newcastle-fansen og i fotballmiljøet for øvrig:
Nyheten om oppkjøpet ble av flere møtt med avsky, mye grunnet landets rulleblad for menneskerettighetsbrudd, skriver MSN-sport.
Nå tok fansen i bruk sin ytringsfrihet og sa fra hva de mener om dette:
Under lørdagens Premier League-oppgjør mellom Crystal Palace og Newcastle på Selhurst Park viste også hjemmelagets fans tydelig misnøye med eierne.
Det hele fremsto som en legitim meningsytring, bygget på allment aksepterte verdier knyttet til menneskerettigheter:
Ifølge Mirror var det supportere på Holmesdale End-tribunen som holdt fram banneret der de rettet oppmerksomhet mot brudd på menneskerettighetene.
Der krysset de blant annet av på punktene «terrorisme», «halshugging», «borgerrettighetsbrudd», «mord», «sensur» og «forfølgelse».
Dette er godt dokumenterte overgrep som blant annet Amnesty også kritiserer Saudi-Arabia for, og som det er naturlig for mange å ta opp når dette regimet nå entrer fotballen i Storbritannia.
Men protestene ble likevel anmeldt til politiet for rasisme, hvor utrolig det enn kan virke:
Croydon Metropolitan Police har i etterkant mottatt rapporter om et støtende banner fra Palace-fansen, og opplyste lørdag kveld at de vil se på henvendelsene og vurdere informasjonen.
Politiet avfeier altså ikke anmeldelsen som det vrøvlet den er, men lover å «ta det alvorlig». Det er slik man alltid gjør når ord som «rasisme» er involvert. Andre typer forhold er det ofte ikke like viktig å følge opp:
– Eventuelle anklager om rasistisk hets vil bli tatt svært alvorlig, skriver de på Twitter.
Protesten ble offisielt støttet av klubbens supportergruppe:
Etter at banneret ble vist fram, like før Palace og Newcastle ble spilt i gang, kom også supportergruppen Holmesdale Fanatics med en uttalelse.
– Den saudiarabiske overtakelsen av Newcastle har med rette blitt mottatt med fordømmelse og sinne, sier supporterne.
Saken blir trolig ekstra vanskelig å håndtere for et politisk korrekt politi. For det viser seg at grupper politiet vanligvis legger seg langflate for, er med på protesten som nå er anmeldt:
Også Proud and Palace, klubbens offisielle supportergruppe for homofile, bifile og transpersoner ifølge Mirror, skal ha vist sin misnøye overfor de nye Newcastle-eierne i forbindelse med lørdagens kamp.
De publiserte en video på Twitter der de rettet oppmerksomhet mot Suhail al-Jameel, en yngre homofil mann som skal ha sittet i fengsel i tre år grunnet sin legning.
Så er spørsmålet: Hva skal veie tyngst for politiet her: Rasisme-beskyldninger fra «sårbare» arabere knyttet til regimet i Saudi-Arabia, eller hensynet til opprørte homofile, bi- og transpersoner i Storbritannia? Litt av en hodepine for et politi som helst bare vil «forstå alle krenkede» og være gode venner med alle.
Woke-universet byr på stadig mer bisarre dilemmaer for myndigheter som prøver å ta det hele på alvor.
Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!
Bestill også :
Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres: