Ola Borten Moe (Sp) sier nei til EUs klimaplan. Han mener den vil drive strømprisene i været, samtidig som den svekker norsk industri og næringsliv.
Lite tyder på at Senterpartiets nestleder vil være en del av den såkalte klimapolitikken de øvrige rødgrønne partier ivrer for. Ola Borten Moe sier rett og slett klart nei til den klimapolitikken både EU og mange norske politikere slutter seg til.
Ikke minst gjør utviklingen i Kina at Senterpartipolitikeren er skeptisk til disse klimaplanene, forteller NTB.
For samtidig som EU har innført en det man kaller en «ambisiøs klimastrategi», fortsetter utslippene i Kina å vokse som før.
Det er ingen tegn overhodet til at Kina ønsker å være med på Europas klimapolitikk eller deler EUs «klima-ambisjoner», tvert imot. Faktisk besluttet Kina denne uka å gjenåpne flere kullkraftverk, på grunn av økende energietterspørsel.
I stedet for å bremse eller i det minste stabilisere utslippene, øker Kina dem. Og det med volumer som etter manges mening får EUs og ikke minst Norges tiltak til å virke bagatellmessige og symbolske.
Dette får Senterpartiets nestleder til å frykte at Europa vil sitte igjen med svarteper og styrke Kinas posisjon, melder Nationen.
– Vi er i ferd med å nå våre klimamål ved å avindustrialisere våre egne samfunn og flytte produksjonen til Kina. Samtidig styrker vi et totalitært regime med globale ambisjoner, sier Borten Moe, som dermed sier klart hva han mener om den foreslåtte klimastrategien for EU.
Borten Moe mener dette også vil kunne føre til økte energipriser i Europa og Norge, beretter NTB.
MDG-politiker Ask Ibsen Lindal sier ifølge NTB at den beste måten å påvirke kinesiske utslipp på, er å innføre klimatoll på varer fra Kina. Det er ikke Borten Moe enig i, og har følgende ironiske svar til et slikt utspill:
– Om ambisjonen for EU er å gjøre varer og tjenester dyrere for europeiske forbrukere, i kombinasjon med å ødelegge egen konkurransekraft på det globale markedet, så er en karbontoll en kjempeidé, sier Sp-politikeren.
Mange vil med dette oppfatte at samarbeidsklimaet mellom Sp og de mer klimaengasjerte rødgrønne partiene er blitt enda dårligere.
Det kan igjen styrke statsminister Erna Solbergs nye valgkampstrategi om å spille på fortsatt borgerlig stabilitet fremfor «rødgrønt kaos».
Les også:
Ernas siste håp om seier: Vil spille på «rødgrønt kaos» og skremme med SV
Denne boken er viktigere enn noensinne, bestill den nå:
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!
Følg Document i frie sosiale medier, uten Facebook-sensur:
Husk å gi et bidrag til vårt arbeid: