FrP-landsmøtet gjør alle påstander om indre uro i partiet til skamme, mener den nyvalgte partileder Sylvi Listhaug.
NTB ved Bibiana Piene rapporterer fra FrPs landsmøte på Gardermoen, og beretter at den nybakte partileder Sylvi Listhaug tar avstand fra alle spekulasjoner om at partiet preges av indre uro og splittelse.
– Den behandlingen vi har hatt av programmet, er et bevis på det. Vi er enig om veldig, veldig mye av politikken, sier Listhaug til NTB.
På landsmøtet i helgen har FrP fått et nytt program og ikke minst en ny ledelse. Lørdag ble Listhaug kronet til partiets nye dronning etter Siv Jensen, som hadde hatt jobben i 15 år.
Til angrep på klimatiltak
Søndag holdt hun sin første tale som partiets leder. Hun brukte store deler av den 45 minutter lange talen til å angripe andre partiers klimapolitikk, som hun hevder er både ekstrem og formyndersk. Her ønsker FrP å skille seg ut fra andre.
– Det finnes sterke krefter som gjerne godtar ekstreme grep så lenge det gjøres i klimaets navn, sa Listhaug i talen.
Hun mener at koronapandemien og restriksjonene den har medført, har banet vei for klimaaktivistene.
– Vi må ikke være naive. Mange politikere har fått smaken på å styre nordmenns hverdagsliv, slo den ferske partilederen fast.
Listhaug lover på sin side å gjøre alt i sin makt for å bekjempe det hun omtaler som klimahysteri og milliardsløsing.
Men ifølge VGs rapport fra landsmøtet er også Sylvi Listhaug enig i den grunnleggende (og omstridte) fortellingen om «klimautfordringene» som angivelig er forårsaket av såkalte klimautslipp. Det er kun tiltakene for å løse denne påståtte utfordringen man er uenig i. Dette er et tema det ved flere anledninger har fremkommet delte meninger om blant partiets velgere, og ikke minst hos partiets nestor Carl I. Hagen.
Slik ser ifølge VG Listhaugs klimaløsning ut:
– Selvsagt skal Norge kutte utslipp. Det gjør vi gjennom å kutte avgifter slik at flere kan kjøpe seg nye, trygge og miljøvennlige biler. Og gjennom å satse på norsk gass, slik at vi får erstattet enda mer av det skitne kullet som fortsatt gir strøm til store deler av Europa.
Hun presiserer hvordan man skal hanskes med den påstått skadelige gassen CO2:
– Gjennom å satse på skogen som binder store mengder CO₂ og gjennom teknologiutvikling som ikke kan vedtas av politikere, men skapes av det private næringslivet, sier Listhaug.