Rundt en firedel svarer at de ikke ville tatt en ny koronavaksine dersom den var tilgjengelig. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB

73 prosent svarer i en internasjonal undersøkelse at de ville tatt en koronavaksine dersom den var tilgjengelig. Tallet er noe lavere enn i sommer.

I juli svarte 77 prosent at de ville tatt en vaksine. De største bekymringene folk oppgir rundt vaksinen, er bivirkninger og at testingen går for fort. En tredel av de spurte trakk fram disse faktorene.

Andelen skeptikere er nok til å begrense effektiviteten til en vaksine og evnen til å få kontroll over sykdommen og få slutt på rundene med nedstenging og restriksjoner, sier Arnaud Bernaert i World Economic Forum, som har bestilt undersøkelsen. Den ble gjennomført i oktober av Ipsos.

– Det er avgjørende at regjeringer og privat sektor går sammen om å bygge opp tilliten. Det er viktig å vite at når en vaksine er klar, så vil den utgjøre en forskjell, sier Bernaert.

I 10 av 15 av landene som er med i undersøkelsen, er det færre som sier de vil ta vaksine nå enn det var for tre måneder siden. Tilbakegangen er størst i Kina, Australia, Spania og Brasil. Likevel er Kina fortsatt det landet der nest flest sier ja til vaksine, 85 prosent. Bare inderne er mer positive med sine 87 prosent.

Skepsisen er suverent størst i Frankrike, der bare 54 prosent sier de ville tatt en vaksine, en nedgang fra 59 prosent i den forrige undersøkelsen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.