Nødetatene jobber ved kirken Notre Dame i Nice. Foto: AP Photo/Daniel Cole/NTB
Ledere fra en rekke land og organisasjoner uttrykker sin sympati med det franske folk etter knivangrepet i Nice torsdag.
Både innenlandske og utenlandske ledere i Den katolske kirke var raske til å reagere.
– Disse menneskene ble angrepet og drept fordi de var i basilikaen (Notre-Dame-kirken i Nice), heter det i en uttalelse fra det franske bisperådet.
Klokka 15 skal alle kirkeklokker i Frankrike ringe som i en begravelse til minne om ofrene.
– Terrorisme og vold er aldri akseptabelt, står det i Vatikanets uttalelse.
De understreker at pave Frans ber for ofrene.
– For å kunne leve godt sammen, må vi respektere hverandre, andres liv og tro og vårt demokrati. Det gjelder i Frankrike som i Norge, sier biskop Bernt Eidsvig i en epost til NTB.
Det franske rådet for den muslimske tro (CFCM) var også raskt ute med å fordømme angrepet.
– Jeg fordømmer på det sterkeste terrorangrepet som fant sted nær Notre-Dame-basilikaen i Nice, heter det i en tweet fra organisasjonen.
Flere statsledere har også vært ute og uttrykt sin sympati med Frankrike.
– Jeg er dypt rystet av de grusomme drapene i en kirke i Nice. Mine tanker er med de pårørende til de drepte og skadde. Tyskland har solidaritet med den franske nasjonen i disse vanskelige tidene, uttaler Tysklands statsminister Angela Merkel i en tweet fra den tyske regjeringens pressetalsmann Steffen Seibert.
Italias statsminister Giuseppe Conte fordømmer også angrepet, mens Storbritannias statsminister Boris Johnson sier han er sjokkert over «det barbariske angrepet».
Tross at det i øyeblikket er en svært spent situasjon mellom Frankrike og Tyrkia, grunnet blant annet karikaturtegninger av profeten Muhammed og Tyrkias president Erdogan i satiremagasinet Charlie Hebdo, var landet raskt ute med å fordømme angrepet, og i en uttalelse kalte det tyrkiske utenriksdepartementet handlingen for «grusom».
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg uttaler at Nato står sammen med Frankrike etter angrepet, og at hat ikke har noen plass i samfunnet.