Den situasjonen Kina befinner seg i har mye å gjøre med at Xi Jinping har gjort seg selv til president på livstid. Vi ville normalt kalt ham en diktator. Men vi hører aldri det ordet brukt av norske medier, ei heller om kommunistregimet.

NRK vet tydeligvis ikke helt hvordan det skal forholde seg til at 120 nasjoner nå krever Kina til regnskap for corona-pandemien. -Hvorfor gjør de dette? Hva er hensikten? spurte nyhetsanker Anders Magnus etter at han hadde forsøkt å forklare hva det handlet om.

For NRK er kommunistpartiets ansvar et spørsmål som ikke skal stilles.

NRK åpenlyse stillingtagen for kommunistregimet har vært en av de mest slående trekk ved denne unike hendelsen. Og det later til å ha full backing de politiske og helsefaglige toppene som frekventerer studio daglig. Vi hører ikke helsedirektør Bjørn Guldvog, Camilla Stoltenberg, Nakstad eller Bent Høie si: Men dere glemmer Beijings ansvar.

NRKs og resten av medienes linje – NTB er i samme kategori – er at kommunistregimet skal gå skadefri fra å ha sluppet viruset ut i verden.

De klarer de ved å lage en falsk modell: La oss snakke om Trump i hver eneste sending. Dermed skapes det et inntrykk av at det er USA som er problemet. Ikke Kina.

I dag var det at presidenten tar hydroksykolorokin forebyggende, selv om leger advarer mot det. Hvilke leger? Ikke doktor Didier Raoult, en av verdens fremste epidemiologer som har brukt hydroxychloroquin i årevis og behandlet hundrevis av pasienter.

Det stemmer rett og slett ikke at legemiddelet ikke er testet ut. Det har vært i bruk siden 50-tallet.

Men for de besatte på Marienlyst og ellers i redaksjonene er alt Trump foreslår noe som må latterliggjøres eller fordømmes.

Selv folk som ellers ikke er pro-Trump reagerer på NRKs propaganda. NRK har moro av å stikke fingeren i øyet på Trump. Han kan jo ikke ta igjen! De brukte skattepengene til å lage en jingle der Trump introduserte Space Force, en ny våpengren. Men i klippet NRK laget hørtes Trump helt latterlig ut. Han hørtes ut som en forvokst baby i en leketøysbutikk.

Nå er Space Force blitt en realitet og har fått sitt eget symbol, hentet fra Star Trek.

Det NRK ikke forteller deg er at Kina har skutt ned en satelitt i rommet. Den skapte som mye avfall at den ble en fare for objektene i bane. Men det er ingen tvil om at Kina eksperimenterer med å lamme USAs styringsevne i krig: satelittene.

På bakken sikter de mot å kontrollere all infrastruktur gjennom hegemoni innen 5G-nettet. Huawei har allerede 50 prosent av markedet.

Obama var ved å forære USA til Kina på et sølvfat: Arbeidsplasser, handel, medisiner, telekom. Kina var bare få år fra å sikre seg et overtak.

Så kom Trump og pandemien har virkelig åpnet øynene på Trump-administrasjonen og USAs ledende sjikt på mange felt.

Ting kommer ikke til å bli som før. Det blir ikke business as ususal.

Heller ikke for NRK som åpent kjemper kommunistenes sak.

Stakkars korrespondent Kjersti Strømmen vet ikke hvilket ben hun skal stå på. Hun er mellom barken og veden. Både Beijing og Marienlyst vokter hennes ord.

De er begge bortreist. NRK så ikke opprøret mot WHO og Beijing komme. NRK vet ikke hva det skal si når et land som Australia går i bresjen. Det passer ikke med scriptet.

Deres fremstilling går på autopilot. Det gjør at de glemmer elementære journalistiske prinsipper. Anders Magnus gir seg til å polemisere mot Trump i et nyhetsinnslag. Tema er WHOs passivitet og unnfallenhet overfor Beijing, at de var sene med å reagere.

-Men det var Trump også, sier Magnus og hevder at kritikken av Trump er et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra egne feil.

Dette er blitt de besattes forklaring på den reelle konflikten mellom Beijing og Vesten: Trump bruker Kinas feil for å avlede oppmerksomheten.

Alt kan egentlig brukes i en slik modell: Også Obamagate er et forsøk på å avlede oppmerksomheten.

Fordi Trump har så mye å skjule. Men ikke Beijing.

 

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.