Venstresiden i USA utnytter coronaen til å gripe makten. Men som sosialister ofte gjør: De overdriver og klarer ikke stoppe. I delstater med Demokratiske guvernører er de sosiale restriksjonene så sterke at befolkningen holder på å gjøre opprør.
Det hører du ikke om i NRK og de andre mediene søvndyssende propaganda, for de er ved å gjøre noe lignende her hjemme: Du skal følge deres anvisninger. Ikke feire 17. mai, og ikke dra på ferie i utlandet.
Strategien bygger på frykt som våpen: Viseadministrerende helsedirektør Nakstad sa denne uken basert på en undersøkelse i Spania, at viruset er enda farligere enn vi trodde. Dette er skremselspropaganda.
Ingen har monopol på vitenskapelige sannheter om viruset. Hvilket fører til et kontrollspørsmål: Når hørte du NRK-ankrene stille kritiske spørsmål under sendingen? De er enige med intervjuobjektene. De inviterer bare folk som følger et oppsatt script: Slik og slik.
Verden blir slik NRK bestemmer og den verden har mer til felles med Demokratene i USA og med Kina. Det er en autoritær modell.
Frykten preger også folk som skal være helsefaglige, som Anthony Fauci som nå sier at det er ikke sikkert skolene begynner til høsten heller i USA. Han vil holde elevene hjemme til det foreligger en vaksine. Men da er kuren verre enn sykdommen. Alle med bena på jorda forstår det. Trump nøler ikke med å imøtegå ham.
Trump er derfor hatobjekt no 1 i NTB: Det er every day is a Trump-hating day. Tjenesten er skåret til deretter.
The Lancet ber amerikanerne stemme ut Trump
Det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet ber amerikanerne om å velge en president som ikke politiserer helsetiltak.
I den uvanlige og skarpe lederen kaller The Lancet USAs respons på koronapandemien inkonsistent og usammenhengende.
«Amerikanerne må velge en president som forstår at offentlig helse ikke skal styres av partipolitiske hensyn», heter det i lederen.
The Lancet sier at Trump-administrasjonen er besatt av ideen om en magisk kur, nye medisiner eller et håp om at viruset «bare skal forsvinne», mens fokuset burde være på grunnleggende tiltak som testing og sporing.
The Lancet skriver også at Trump har undergravet USAs viktigste folkehelseinstitusjon CDC.
USA har nå langt flere koronasmittede og langt flere døde enn noe annet land i verden. Likevel planlegger mange delstater å gjenåpne økonomien, selv om ekspertene frykter nye smittebølger. (NTB)
NTB plukker artikler og «legger på» sine egne spissformuleringer. Visse ting hamres inn: Dødstallene i USA er de største i verden. Det sies ikke noe om at halvparten av dem kommer fra tre deltastater som styres av Demokrater: New York, Jersey og Massachusetts.
Dette er Animal Farm: Alle dyr er like, men noen er likere enn andre. Noen er slett ikke som «oss». Hvite, konservative menn som tror de kan gjenreise nasjonen? Definitivt ikke.
NTBs utenriks på alenevakt gjengir hva som er byråets oppsummerte sannheter og de er avslørende.
Trump truet denne uka med å kutte båndene til Kina, der koronautbruddet startet i fjor høst, på grunn av landets rolle i spredningen av viruset.
Han har gjentatte ganger kommet med anklager om at viruset oppsto i et laboratorium i Wuhan, anklager som ikke på noen måte er bevist. (NTB)
Siste setning må fremheves: Som ikke på noen måte er bevist.
Trump innstilt på delvis støtte til WHO ID: 17352645
President Donald Trump er innstilt på å gjenoppta en delvis støtte til Verdens helseorganisasjon (WHO), melder Fox News.
Fox News henviser til et utkast til et brev, der det heter at Trump-administrasjonen vil godta å betale opp til hva Kina betaler i bidrag, melder Reuters.
Trump suspenderte 14. april USAs bidrag til WHO da han beskyldte organisasjonen for å ta for lett på utbruddet i starten og fremme Kinas «falske informasjoner» om koronautbruddet.
USA var WHOs klart største bidragsyter. Om Trump nå skal betale det samme som Kina, vil det si at USA betaler en tidel av de 400 millioner dollar de betalte i året tidligere.
WHO avholder sitt årsmøte i Genève neste uke. Årsmøtet som vanligvis varer i tre uker, skal nå avholdes som en videokonferanse på to dager og skal fokusere utelukkende på koronakrisen.
Men det er frykt for at årsmøtet blir dominert av striden mellom USA og Kina, og at spenningen mellom de to skal hemme den intense innsatsen som trengs for å håndtere krisen.
Trump truet denne uka med å kutte båndene til Kina, der koronautbruddet startet i fjor høst, på grunn av landets rolle i spredningen av viruset.
Han har gjentatte ganger kommet med anklager om at viruset oppsto i et laboratorium i Wuhan, anklager som ikke på noen måte er bevist. (NTB)
Det hamres inn at USA er det hardest rammede landet i verden. Hvilket ikke stemmer. Per capita er Italia og Spania hardere rammet. Belgia også.
USA har registrert 1.680 nye koronadødsfall siste døgn. Dermed har totalt 87.493 mennesker dødd av viruset.
Til sammen var det ved midnatt natt til lørdag registrert 1.442.924 smittede i USA, det hardest rammede landet i verden, ifølge Johns Hopkins-universitetet. (NTB)
Men disse talking points er good for business. Det er flere som nå forlater John Hopkins-universitets statistikk/modeller.
Laura Ingraham bruker mye tid på at modellene ikke har slått til. Den føderale regjering brukte milliarder på å bygge improviserte sykehus. Men de har nesten ikke vært brukt.
Ville ikke det være riktig å høste av disse erfaringene når man bestemmer fremtiden? Hvis man ikke nevner at scenariene ikke slo til – kan det være fordi de er politisk nyttige?