Det grønne skiftet belager seg på økt avskoging, fordriving av arter og økt forbruk av energi fra kull og naturgass. Det er ingen grunn til å bejuble det grønne skiftet, tvert i mot bør det avkles fullstendig, sier Moore i doumentarfilmen Planet of the Humans. Foto: Skjermdump YouTube.
Den Oscar-vinnende dokumentarfilmprodusenten Michael Moore og forfatter og regissør Jeff Gibbs brukte 50-årsjubileet for Earth Day til å ta for seg miljøbevegelsen i «Planet of the Humans.» Filmen ligger gratis på YouTube, og har hatt mer enn 1,4 millioner YouTube-seere siden tirsdag ettermiddag.
Mens EU sier at hundrevis av milliarder skal på bordet, og det er på tide å satse på grønn omstilling, sitter det samtidig noen gribber på gjerdet og venter. Dokumentarfilmen antyder at det er velmenende, men misforståtte intensjoner bak det grønne skiftet.
– Det vi har kalt grønn, fornybar energi og industriell sivilisasjon, er en og samme ting – desperate tiltak for ikke å redde planeten, men for å redde vår livsstil, sier Gibbs i filmen.
Dokumentaren strekker seg over flere år, og Moore og Gibbs viser hvordan store merkevareleverandører, inkludert bankene som finansierer dem, «grønnvasker» sol- og vindkraftkomponenter og elbiler, som er fullstendig produksjonsavhengige av avskoging og strøm produsert av kull og naturgass.
«Grønne», liberale superkjendiser som Al Gore og Robert F. Kennedy Jr. blir avkledd som både pompøse og selektive i omgang med sannheten i dokumentaren, som viser og forklarer hvordan det er en illusjon at fornybar energi erstatter kull eller fossilt brensel. Tvert i mot er det grønne skiftet avhengig av radikalt økt forbruk av fossil energi – skiftet makter ikke en gang å gå i null i energibalanse.
Moore og Gibbs adresserer miljøbevegelsens manglende fokus på det som faktisk ville kunne ha reell effekt; Å få et grep om befolkningsveksten og forbruk ute av kontroll.
Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!