Flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, er blitt en nøkkelperson for Trump. Han loser forslagene gjennom Kongressen.
Senatet i USA og Det hvite hus er enige om en historisk krisepakke verdt 2.000 milliarder dollar for å håndtere ringvirkningene av koronapandemien.
Forhandlingene om en krisepakke har pågått i den amerikanske kongressen i flere dager, men det har vært uenighet mellom Demokratene og Republikanerne og Det hvite hus om sammensetningen. To ganger er et forslag blitt stemt ned i Senatet.
Men natt til onsdag amerikansk tid løsnet det.
– Mine damer og herrer, vi er i mål. Vi har en avtale, sa politisk rådgiver Eric Ueland i Det hvite hus.
Mitch McConnell, lederen for det republikanske flertallet i Senatet, bekreftet at det var enighet om flere tusen milliarder dollar i krisehjelp.
– Etter flere dager med intense diskusjoner er Senatet blitt enige om en tverrpolitisk avtale om en historisk hjelpepakke for denne pandemien, sa han.
Krisepakken er den største i USAs historie og inneholder mer midler enn det som ble brukt på å redde økonomien etter finanskrisen i 2008.
Pengene skal gå både til selskaper, helsevesenet og vanlige arbeidstakere.
Formålet med krisehjelpen er å begrense de økonomiske skadevirkningene av tiltakene mot koronapandemien. Mange steder i USA er store deler av samfunnet og økonomien i ferd med å bli stengt ned – på samme vis som i en rekke europeiske og asiatiske land.
Ifølge CNN skal 250 milliarder dollar, om lag 2.730 milliarder kroner, blir satt av til direkte utbetalinger til familier og enkeltpersoner og like mye settes av til støtte for arbeidsledige. Videre blir 350 millioner dollar øremerket lån til småbedrifter mens 500 millioner skal gå til bedrifter som får problemer.
Detaljene i krisepakken er foreløpig ikke offisielt offentliggjort. Ifølge McConnell skal Senatet senere onsdag stemme over den økonomiske krisehjelpen.