Cruiseskipet World Dream fikk ikke legge til kai i Taiwan av frykt for at det var corona-smittede om bord og måtte returnere til terminalen i Hongkong. Foto: Tyrone Sin/Reuters/Scanpix
Kinesiske myndigheter opplyser at antall døde har nådd 560. Men spørsmålet er om det er til å stole på. Gitt mørkleggingen i den avgjørende tidlige fase av utbruddet, er svaret nei.
Det er grunn til å anta at situasjonen inne i Kina er langt alvorligere enn de tmyndighetene lar bli kjent. Det kan være noe av grunnen til at land og selskaper «overreagerer» ved å stenge grenser og flyruter. De husker Kinas oppførsel fra tidligere epidemier.
Antall mennesker som har dødd av det nye coronaviruset, har steget til 560 i Kina, ifølge myndighetene. I tillegg har to dødd utenfor Kinas fastland.
70 mennesker har dødd av viruset det siste døgnet i Hubei-provinsen, opplyser kinesiske myndigheter.
Hubei-provinsen opplyser også at ytterligere 2.987 mennesker er smittet av Wuhan-viruset.
To personer, en i Hongkong og en i Filippinene, har også dødd av viruset. Det betyr at Wuhan-viruset har krevd 562 liv.
Kina reagerer med irritasjon på kanselleringer og stengninger, likevel er det mange land som har gjort det.
It comes as senior government sources today claimed that the UK was considering a blanket ban on all direct flights from China.
The US, Australia and New Zealand have already put a stop to any foreign citizens entering their countries on commercial flights if they have come from China.
Ministers are mulling over whether to follow suit, but any UK measures will depend on whether restrictions could be co-ordinated with other countries – including the EU.
Italia har allerede kansellert alle flyvninger på Kina, til EUs store irritasjon.
Både i Storbritannia og USA sier farmasiselskaper at de er klare til å starte testing av en vaksine på mennesker om åtte uker.
Utenriksminister Dominic Raab utløste panikk tirsdag da han ba alle de 30.000 britene i Kina komme seg ut i en fei, eller risikere å blit sittende fast.