En student ved Oxford University tok livet sitt på grunn av kanselleringskultur, konkluderer en engelsk domstol. Alexander Rogers, 20, ble funnet død i januar, etter at en ekskjæreste anklaget ham for «en hendelse», og vennene hans responderte med å fryse ham ut. Dommeren sier at Rogers ikke er alene om å være et offer for en utbredt kanselleringskultur ved britiske universiteter.

Det er The Telegraph som rapporterer om skjebnen til unge Alexander Rogers, som blir beskrevet som en begavet og populær student. Han hadde gledet seg til å komme tilbake til universitetet etter ferien, men anklager fra en ekskjæreste ble katastrofale for 20-åringen. «Det rasjonelle ble irrasjonelt, og han gjorde slutt på det som kunne blitt et vakkert liv», skrev familien i en pressemelding. Venner beskrev ham som «symbolet på alt som var godt i denne verden». De løp et maraton i hans minne for å samle inn penger til en veldedig organisasjon som jobber med å forhindre selvmord.

Rettsmedisineren i saken konkluderte med at måten han ble behandlet på etter anklagene fra eks-kjæresten, som vi for øvrig ikke vet detaljene om, var direkte årsak til at Rogers tok sitt liv. Han ble funnet i Themsen bare dager etter anklagene. Han konkluderte også med at kanselleringskultur er et alvorlig problem ved universiteter i Storbritannia, og har levert en rapport til utdanningsdepartementet som ber dem undersøke fenomenet nærmere.

Mens kanselleringskultur ofte blir bagatellisert eller gjort narr av fra venstresiden, som mener det er moralsk riktig å utstøte meningsmotstandere, er realiteten at det dessverre ikke er første gangen den krever et dødsoffer. I en artikkel i New York Post forteller Greg Lukianoff, lederen i Academics for Academic Freedom (FIRE) om flere tilfeller, blant annet professor Mike Adams, som tok sitt eget liv etter en langvarig kampanje for å sparke ham fra universitetet der han jobbet, fordi han hadde «feil» meninger.

I Rogers’ tilfelle var det #metoo-anklager som var årsaken til utstøtelsen. Han var en ung mann som var forsvarsløs i møte med mobben, som i dette tilfellet var mennesker i hans egen omgangskrets som valgte å dømme før de fikk fakta på bordet. «Believe all women» har vist seg å være både problematisk og fordomsfullt, for hvorfor skal vi tro på alle kvinner når vi vet at alle mennesker er feilbarlige, kvinner så vel som menn? Den naive troen på at #metoo-bevegelsen kunne løse alle konflikter mellom kjønnene, var basert på en naiv, utopisk ide, og fortjener å gravlegges en gang for alle. Man skulle ikke tro man hadde trengt å si det, men også menn fortjener å bli lyttet til.

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/11/11/alexander-rogers-student-bullied-to-death-oxford/

 

 

Kjøp «Veien fra ateismen til det totalitære» av Olavus Norvegicus.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.